Gazete Vatan Logo

İskender Kaç Kalori? İskender Besin Değerleri Ve Kalorisi...

En sevilen döner çeşitleri içerisinde şüphesiz İskender gelir. Özellikle yoğurtlu ve soslu yanı ile birlikte altında ekmeği üzerinden eşsiz bir sunumla tüketilir. Türkiye'nin birçok farklı bölgesinde yöresel olarak hazırlanan bir yiyecek türü olduğunu söylemek mümkündür.

İskender Kaç Kalori? İskender Besin Değerleri Ve Kalorisi...

İnce ince kıyılmış etlerle hazırlanan İskender aynı zamanda belli bir kaloriye sahiptir. Bu kapsamda orta boy bir porsiyon İskender 755 kaloriye denk gelir. Tabii içerisinde et olduğu için de pek çok açıdan güçlü bir besin kaynağı olarak öne çıktığını söylemek gerekir.

İskender Kaç Kalori?

İskender birçok farklı yöresel açıdan değişik biçimlerde ele alınması ile hazırlanan en güzel et türleri içerisinde gelir. Kıyılmış et ekmek kenarına serilmesi ile birlikte üzerine yoğurt eşliğinde sunulur. Harika bir damak tadı oluşturan İskender aynı zamanda orta boy, yani bir porsiyon kapsamında 755 kaloriye sahiptir. O yüzden İskender'i tüketirken bu kaloriye dikkat ederek tüketmek önemlidir. Çünkü oldukça yüksek bir kaloriye sahip olması ile beraber diyetlerde istenmeyen kilo alma durumunu yaratabilir.

İskender Besin Değerleri ve Kalorisi

İskender besin değerleri ile birlikte aynı zamanda kalorisi üzerinden önemli bir yere sahiptir. Orta boy, diğer bir ifadede bir porsiyon İskender’in besin değerini ölçebilmek için 100 gram üzerinden ele almak yeterlidir.

Haberin Devamı

- 755 kca

 - Karbonhidrat 77,70 gram

- Protein 48,26 gram

- Yağ 26,81 gram

- Lif 6,42 gram

- Sodyum 760 mg 

- Potasyum 995 mg

- Kalsiyum 235 mg

- C vitamini 63,23 mg

- Demir 5,98 mg

Bu gibi önemli ve değerli besin değerleri üzerinden İskender tüketilebilir. Özellikle içerisinde et olduğu için doğrudan protein kaynaklı olarak güçlü bir aminoasit etkisi sağlar.

İskenderin Faydaları Nelerdir?

İskender içerisinde bulunan et sayesinde tok tutma özelliğine sahiptir. Aynı zamanda ihtiyaç duyulduğu takdirde alınan protein, vitamin ve mineraller ile önemli ölçüde vücudu güçlendirir. Ayrıca İskender yoğurt, biber ve domates katkısı ile birlikte önemli besin değerleri eşliğinde fayda sağlar. Zaten başlı başına içerisinde yüksek oranda et olduğu için önemli bir değere sahip olduğunu söylemek gerekir.