Gazete Vatan Logo

Her 40 saniyede bir kişi felç geçiriyor! 6 adımı takip ederek riski azaltın

ABD'de her 40 saniyede bir kişi felç geçiriyor ve bunların yaklaşık 4'te 3'ünü 65 yaş ve üzeri kişiler oluşturuyor. NYU Langone Health'te görev yapan kardiyolog Doris Chan, “İnsanlar yaşlandıkça arterleri daha az esnek hale gelme eğilimindedir ve arterlerinin tıkanma olasılığı daha yüksektir” diyor. Bu, beyne giden bir kan damarı bir kan pıhtısı tarafından tıkandığında felç riskini ciddi biçimde artırmakta.

Her 40 saniyede bir kişi felç geçiriyor! 6 adımı takip ederek riski azaltın

Kısa adı CDC ile bilinen ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri'ne göre tüm felçlerin yüzde 80'i önlenebilir. Attığınız yaşam tarzı adımları özellikle felçten korunmada etkili olabilir. İşte riskinizi azaltmak için yapabilecekleriniz.

1: Bu sorunları takip edin

Belirli durumları uzak tutmak veya söz konusu durumları uygun şekilde yönetmek felç olasılığını azaltabilir. Örneğin bazı araştırmaların felçlerin neredeyse yarısının müsebbibi olarak gösterdiği yüksek tansiyonu ele alalım. Kalp sağlığını önceleyen bir beslenme planı bunu kontrol etmeye yardımcı olabilir. Ayrıca New York'taki Mount Sinai Hastanesi'nde görev yapan kardiyolog Sahil Khera, “Sodyum alımını günde 1500 miligramın altına düşürmeye çalışın, sağlıklı bir kiloyu koruyun ve düzenli egzersiz yapın” ifadelerini kullanıyor.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN