Gazete Vatan Logo

Haşlanmış Mısır Kaç Kalori? Haşlanmış Mısır Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Haşlanmış mısır uzun süre tok tutan bir besin olduğu için aşırıya kaçılmadığı sürece kilo yapmaz. Haşlanmış mısırın 100 gramı 96 kaloridir. 

Haşlanmış Mısır Kaç Kalori? Haşlanmış Mısır Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Haşlanmış Mısır Kaç Kalori?

1 koçan mısır 100 grama denk gelir ve bu da toplamda 96 kalori olarak tespit edilir. Haşlanmış mısır ise 192 kalori olarak karşımıza çıkar. Mısır diyette kontrollü şekilde tüketilmesi mümkün besinler arasındadır. Aşırıya kaçmak kilo alımına sebebiyet verse de porsiyonu kontrol ederek haşlanmış mısır yenebilir. Haşlanmış mısırın %74'ü karbonhidrat, %12'si protein ve %5'i yağdan oluşmaktadır. 

Haşlanmış Mısır Besin Değerleri ve Kalorisi

Haşlanmış mısır özellikle bahar ve kış aylarında sevilerek tüketildiği için kalorisi ve besin değerleri merak edilir. Haşlanmış mısır diyette olan kişilere aşırıya kaçılmaması kaydı ile verilebilir. Fakat mısır yüksek oranda karbonhidrat içerdiği için çok fazla tüketilmesi kilo almaya neden olabilir.

1 bardak orta boy mısırın içinde 3,41 gram protein, 1,50 gram yağ ve 2,40 gram lif bulunmaktadır. 1 koçan mısır 100 gram olarak kabul edilir ve bu da 96 kalori olarak karşımıza çıkar. 

Diyette Haşlanmış Mısır Yenir mi?

Diyette olan kişiler haşlanmış mısır yiyip yiyemeyeceklerini merak ederler. Lifli bir besin olmasından dolayı haşlanmış mısır sağlıklıdır ve diyette olanlar tüketebilir. Kabızlığın önüne geçmesiyle birlikte bağırsakları da çalıştırmaktadır. Haşlanmış mısır ile beraber bol miktarda su tüketirseniz içindeki tüm vitamin ve minerallerden faydalanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Beslenme uzmanları zayıflama sürecinde olan kişilere çok büyük olmaması kaydı ile haşlanmış mısır önerirler. Haşlanmış mısır uzun süre tok tutma özelliği sayesinde porsiyona dikkat edilerek tüketilebilir. 

Haşlanmış Mısırın Faydaları Nelerdir?

Lifli bir besin olmasından dolayı uzun süre tokluk hissi sağlar ve çabuk acıkmayı önler. Özellikle diyette olan kişiler açlık hissettiklerinde ya da ara öğünlerde haşlanmış mısır tüketebilirler.

Mevsiminde tüketildiğinde demir, manganez, potasyum, folik asit ve B vitaminlerinden faydalanılır.

Şişkinlik, kabız, mide ve sindirim sorunlarının öne geçer.

B vitamini bakımından zengin olduğu için zihinsel fonksiyonları destekleyerek hafızayı güçlendirmektedir.

Haberin Devamı

Kadınlar için regl dönemindeki ağrıların azalmasını sağlar. İdrar yolu enfeksiyonlarını da engeller.