Gazete Vatan Logo

Geven Otu Nedir? Geven Otu Faydaları Nelerdir?

Geven otu uzmanların önerdiği faydalı ve şifalı bir otur. Kökünün ve çiçeğinin ayrı ayrı etkileri vardır. İnsanlara oldukça faydalı olan bu bitki sağlık açısından önemlidir. Geven otu farklı şekillerde tüketilebilir ve bu sayede insan vücudunu zararlı etkilerden arındırır.

Geven Otu Nedir? Geven Otu Faydaları Nelerdir?

Geven otu, baklagillerden gelen bir ottur. Meyveleri ise bezelye tanesi küçüklüğündedir. Bitkinin kuru tohumları aynı topuk kemiği gibi ses çıkardığı için bu bitkiye geven adı denmiştir. Kökünde bulunan koyu kahve kabuk soyulduğu zaman sarı bir öz meydana getirir.

Pembe, açık kahve ve sarı türlerinde olan bu bitkinin, alternatif tıpta yeri önemlidir. Yaprakları da kökü kadar oldukça fazla kullanılır. Kökünde nişasta bulunduğu için bu kısmı tatlı bir aromaya sahiptir.

Geven Otu Faydaları Nelerdir?

- Kalp hastalıkları için tercih edilen bir bitkidir. Kan akışını kontrol ettiği için damar tıkanıklığını önler ve kalbin daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Aynı zamanda kalp krizi riskini en aza indirger. Damar sertleşmesi ile karşı karşıya kalan kişilerin bu ottan faydalanması önerilir. Ot kanın hızlı akmasını ve böylelikle damar hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olur.

- Ödem ve kabızlık sorunlarıyla başınızda dertteyse geven otunu tüketebilirsiniz. Böylelikle ödemden kurtulabilir ve kabızlığı yok edebilirsiniz. İdrar yolunda oluşan hastalıkları önlemek için geven otu tercih edilebilir.

Haberin Devamı

- Geven otu, kan şekerinin dengelenmesi için tüketilebilir. İnsülin hormonunun istenilen oranda salgılanmasını sağlar. Ani acıkmaları da önler. Hormonları kontrol altına alır ve böylelikle vücut fonksiyonları sağlıklı olacak şekilde çalışır.

- İdrar ve solunum yolundaki bakterileri tamamen yok eder. İlaç kullanmadan enfeksiyonlardan kurtulmak için geven otu çayını rahatlıkla içebilirsiniz. Bu ot vücuda yayılarak tüm bakterileri temizler.

- Vitamin eksikliği sebebiyle yaşanan iştahsızlıktan geven otu ile kurtulabilirsiniz. Kilo alma problemi yaşayan kişilerin imdadına yetişen bir bitkidir. İştah açma özelliği ile çocukların sağlıklı bir şekilde kilo almasına yardımcı olur. İştah kaybı yaşanan durumlar için tüketilebilir.

- Hücre onarımında payı yüksek olan bir bitkidir. Saç ve cilt hücrelerini çok kısa süre içerisinde yeniler. Yaşlılık izlerini kapatarak cildin genç kalmasını sağlar. Sivilce ve yara gibi durumlarda etkisini gösterir. Böylelikle insanların kendisini daha canlı ve sağlıklı hissetmelerine yardımcı olur.

Haberin Devamı

- Vücuda zarar veren maddelerin atılımını sağlar. Bağışıklık sisteminin daha güçlü kalması için ortam hazırlar.

Geven Otu Nasıl Kullanılır?

Geven otu, isteğinize bağlı olarak farklı şekillerde kullanılabilir. Kuru veya yaş şeklinde yenilebilir. Kökü dilim dilim kesilerek tüketilebilir. Yapraklarını ve kökünü öğütüp yemeklerinize baharat şeklinde ekleyebilirsiniz. Geven otunun yaprakları ile hazırlanan bitki çayını gün içerisinde tüketebilirsiniz.

Böylelikle vücudunuzu zararlı maddelerden arındırabilir ve vücudunuzu rahatlatabilirsiniz. Fakat çayın çok fazla tüketilmesi önerilmez çünkü bazı yan etkileri göstermesi muhtemeldir. Gün içerisinde ayarında içmek gerekir.