Gazete Vatan Logo

Döner Kaç Kalori? Döner Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Özellikle ekmek arası tüketilen döner en sevilen et türleri içerisinde yer almaktadır. Aynı zamanda İskender ile birlikte en çok tüketilen yiyecekler içerisinde olduğunu söylemek gerekir. Tabii buna bağlı olarak ortalama şekilde ele alındığında döner için kullanılan etin belli bir kalorisi bulunur. Bu bağlamda et üzerinden besin kaynağına bakıldığında 100 gram doğrultusunda 128 kcal gelmektedir. Aynı zamanda bir porsiyon üzerinden bakıldığı zaman orta döner 235 gram eder ve 301 kalori etmektedir.

Döner Kaç Kalori? Döner Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Döner en çok sevilen yiyecek türleri içerisinde yer alır. Hem İskender şeklinde hem de ekmek arası çok fazla tüketilen bir et türüdür. Özel olarak hazırlanmış ettin ince şekilde kıyılması ile beraber hazırlanan bir yiyecek türü olduğunu söylemek mümkün.

Harika bir damak tadı sunan et aynı zamanda belli bir kaloriye sahiptir. Bu kavramda ele alınan kalori ise 100 gram üzerinden 128 kalori şeklinde öne çıkar. Diğer yandan 335 gram dahilinde orta döner 301 kaloridir. Oldukça faydalı ve yüksek proteine sahip olan döner için, çok kalori almamak adına dengeli tüketmek önemlidir.

Döner Besin Değerleri ve Kalorisi

Döner besin değerleri ile birlikte kalorisi üzerinden 1 porsiyon doğrultusunda değer ele alınabilir. Alınan bu değerler ile birlikte ne tür besin değerlerine sahip olduğu ortaya çıkarılır.

- Bir porsiyon et döner 301 kcal

- Karbonhidrat 3,45 gram

- Protein 24,53 gram

- Yağ 23,79 gram

- Lif 1,6 gram

- Sodyum 261,85 mg

- Potasyum 461,84 mg

- Kalsiyum 65,57 mg

Bu değerler ile beraber aynı zamanda birçok farklı vitamin ve mineral yapısına sahip olduğunu söylemek gerekir. Özellikle de protein bakımından yüksek olan döner pek çok açıdan da sağlıklı bir ürün olarak öne çıkar.

Haberin Devamı

Dönerin Faydaları Nelerdir?

Yüksek oranda B vitaminleri barındıran döner en önemli et türleri içerisinde yer almaktadır. Bu sebepten dolayı bağışıklık sistemini önemli ondan korur ve dış etkenlere karşı önlem alır. Diğer yandan kalp ve damar hastalıkları için risk faktörlerine karşı mücadele eder. Çinko yönünden de önemli bir besin kaynağı olduğunu söylemek gerekir.