Gazete Vatan Logo

Bu gıdalara dikkat!

Yıllardır sağlığa en büyük tehdit doymamış yağ sanılıyordu fakat...

Bu gıdalara dikkat!

Yıllar boyu bilinen 'en tehlikeli besin doymamış yağ' verisinin pek de doğru olmadığı ortaya çıktı. Uzmanların son görüşleri şekerin daha zararlı olduğu yönünde... Şekerin pek çok ölümcül hastalığın baş sorumlusu olduğunu düşünen uzmanlar gözde besinin bağımlılık yarattığına da dikkat çekiyor.

Şeker bağımlılığından kurtulmanın ve 'temizlenmenin' yolu ise şeker detoksundan geçiyor. Bunun içinde her gün yediğiniz yemeklerin içinde bulunan gizli şekere dikkat etmeniz gerekiyor. Örnek olarak bir şişe elma suyunun içinde yaklaşık 20 çay kaşığı şeker bulunuyor.

BU GIDALARA DİKKAT

PİRİNÇ

Vücut pirinci öğütürken şeker haline sokuyor ve işliyor. Beyaz pirinç tüketmek vücudunuzda bir 'şeker patlaması' yaratıyor...

NİŞASTALI SEBZELER

İçinde nişasta bulunan bazı sebzeler (tatlımısır, patates, tatlı patates gibi) aslında gizli birer şeker deposu. Nedeni ise bu besinlerin büyük miktarda karbonhidrat içermesi. Vücut karbonhidratı sindirirken şeker formuna dönüştürüyor ve bu da kan şekerini yükseltiyor.

BAZI MEYVELER

Tüm meyvelerin insan sağlığına pek çok katkısı bulunsa da muz, ananas ve karpuz gibi bazı meyveler içlerinde bulundurdukları doğal şeker nedeniyle kan şekerinizi yükseltiyor. Bu meyveler arasında kurutulmuş meyveleri de sayabiliriz.



MEYVE SULARI

İçinde bulunan şeker, hızla kana karışır ve kan şekerinizi yükseltir. Ayrıca içinde lif ve protein bulunmaz.

GAZLI İÇECEKLER

İster tamamen şekerli ister diyet olsun, her ikisinde de bol miktarda kimyasal karışım bulunur. Likit şeker bulunan gazlı içeceklerin besim değeri yoktur ve renk alması için çeşitli kimyasallar eklenir.

YAPAY TATLANDIRICILAR

Yeni araştırmalar yapay tatlandırıcıların normal şekerden çok daha zararlı olabildiğini ortaya koydu. Vücuttaki insülini ve kan şekerini hızla yükselttiği anlaşıldı.

Haberin Devamı