Gazete Vatan Logo

Sağlık Bakanlığı 8 bin personel alıyor! Başvurular başladı...

Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 8 bin 844 sözleşmeli sağlık personel alımı yapılacak, başvurular bugün başladı.

Sağlık Bakanlığı 8 bin personel alıyor! Başvurular başladı...

Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca 8 bin 844 sözleşmeli sağlık personeli alınacağını duyurdu. Koca’nın yaptığı açıklamasının ardından KPSS-2020/4 Sağlık Bakanlığının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Kılavuzu da yayınlandı. Sağlık Bakanlığı personel başvuruları bugün başladı.

SAĞLIK BAKANLIĞI KPSS 2020/4 TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI

Sağlık Bakanlığı atamalarıyla ilgili detaylar belli oldu. Personel alımına yönelik kontenjanlar ve kadrolar açıklandı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’den sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan da Sağlık Bakanlığı atamaları için açıklama geldi. Bunlara ilaveten ÖSYM, kılavuz bilgilerini de yayımladı. Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca 8 bin 844 sözleşmeli sağlık personeli alınacağını duyurdu. Bakan koca şunları söyledi: "Bakanlığımız taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 8 bin 844 sözleşmeli sağlık personeli alıyoruz.

3 bin 762’si hemşire, bin 91’i ebe ve 3 bin 476’sı sağlık teknisyeni/sağlık teknikeri olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında alım yapılacak.''

Haberin Devamı

Adaylar, tercihlerini 14-20 Şubat 2020 tarihleri arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 20 Şubat 2020 tarihinde saat 23.59'a kadar yapabileceklerdir."

ÖSYM SAĞLIK BAKANLIĞI BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Adaylar, tercihlerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yerleştirme ücretini (20,00 TL) yatıracaklar. Yerleştirme ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 21 Şubat 2020 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 21 Şubat 2020 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

Haberin Devamı

Bu süre içinde yerleştirme ücretini yatırmayan adayların bu yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak, sistemden silinecek ve bu tercihler yerleştirme işlemine alınmayacaktır. ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından yerleştirme ücreti alınmayacaktır. Ücret muafiyetinden faydalanmak isteyen adaylar, tercih ekranında "Şehit Eş/çocuğu veya gazi/Gazi eş/çocuğu olma durumu ücret muafiyetinden yararlanmak istiyorum" seçeneğini işaretlemelidirler. "Şehit Eş/çocuğu veya gazi/Gazi eş/çocuğu olma durumu ücret muafiyetinden yararlanmak istiyorum" seçeneğini işaretleyerek ücret muafiyetinden yararlanmak isteyen adayların, Şehit/Gazi Yakınlık Bilgilerini SGK'dan sorgulatarak ÖSYM sistemine işletmiş olmaları gerekiyor.

ÖSYM sisteminde bu bilgileri olmayan adayların "Şehit Eş/çocuğu veya gazi/Gazi eş/çocuğu olma durumu ücret muafiyetinden yararlanmak istiyorum" seçeneğini işaretlemeleri sistem tarafından engellenecektir. Şehit/Gazi Yakınlık Bilgilerini ÖSYM sistemine işletmek isteyen adaylar; T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine giriş yapıp, PROFİLİM kısmında yer alan "Sehit / Gazi Yakınlık Bilgilerim" sayfasında bulunan "Sehit/Gazi Yakınlık Bilgilerimi Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan Güncelle" butonuna basarak, bu bilgilerinin ÖSYM sistemine girişini sağlayabileceklerdir. Aday İşlemleri Sistemine giriş şifresi olmayan adaylar, Sehit / Gazi yakınlık bilgilerini başvuru merkezlerinden de ÖSYM sistemine girişini sağlayabileceklerdir.

Haberin Devamı