Gazete Vatan Logo

Sağlığına kavuştu setlere geri dönüyor

Geçirdiği beyin ameliyatından sonra oyunculuğa bir süre ara veren Nilay Cafer, setlere geri dönüyor. Tamamen iyileşen sağlığına kavuşan ve enerji patlaması yaşadığını anlatan oyuncu bir romantik komedi dizisinde oynamak istediğini söylüyor.

Sağlığına kavuştu setlere geri dönüyor

İki yıldan beri dizilerde yoksunuz. Bunun özel bir sebebi var mı?

İki yıl boyunca bir yenilenme sürecine girdim. Bir beyin ameliyatı geçirdim. Migrenim vardı , migren ameliyatı oldum ve aynı ameliyatta beynimdeki toplar damarda bulunan pıhtı alındı. 9,5 saat sürdü. İyileşme sürecimse 8 ay sürdü. O arada gelen hiçbir projeye olumlu yanıt veremedim. Çünkü yüzüm gözüm çok uzun süre şişti. Ama boş durmak da istemedim ve takı tasarlamaya başladım ve kendi adımı taşıyan takı markamı yarattım. Zaten resim öğretmenliği bölümünden mezunum. Yaptığım resimler de oldu, heykeller de. Şimdi tekrar setlere geri dönmek için hazırlıklara başladım. Bir diziyle kaldığım yerden devam edeceğim.

Ne kadar süre çektiniz bu rahatsızlığı?

İlkokul çağından itibaren çekmeye başladım ve giderek arttı. İki yıl öncesine kadar gülüp eğlenemiyordum bile. Bu yüzden her şeyin başı sağlık.

Sağlığınıza kavuşmakla neler keşfetti?
Ameliyat öncesi çalışmak hatta yaşamak benim için çok zordu. Sürekli başım ağrıyordu ve hastaydım. Yaşamak istemiyordum. Bu yüzden ameliyattan sonra yeniden doğdum. Eskiden denize bile giremiyordum. En önemlisi istediğim her şeyi yiyebiliyorum. Çikolata hiç yiyemedim, kahve içemedim, peynir, şeftali birçok şeyin tadına bile bakamıyordum. Çünkü migreni tetikliyordu. Bu yüzden ameliyattan hemen sonra ilk yediğim şey çikolata oldu. Deli gibi çikolata yedim. Hayatımda iki kez kahve içmiştim şimdi içemediğim kahvelerin acısını çıkartıyorum.
İçinizde kalan ve iyileşince yaptığınız bir aktivite oldu mu?
Yamaç paraşütü yaptım. En çok yapmak istediğim buydu. Şu anda en çok yapmak istediğim şey uçaktan paraşütle atlamak. En yakın zamanda uçaktan atlayacağım.
Oyuncuysan her rolü oynarsın!
Komedi, dram, korku her türlü yapımda her türlü karakteri oynayabilirim. Zaten oyuncusuysan her rolü oynamalısın. Beni hep dramlarda ağlak kız rollerinde görmek istediler ve istiyorlar. Ama sanatla uğraşan, resim yapan bir karakteri canlandırarak bu yeteneğimi de göstermek çok isterdim.
Bu meslekte rol seçme lüksünüz yok
Peki ara verdiğiniz bu sürede yerim dolar veya unutulurum diye bir korku yaşadınız mı?
Çok hızlı bir oyuncu sirkülasyonu var. Bazen bu beni düşündürdü ama korkutmadı. İyi tarafından bakıyorum. Bu sürede enerjimi depoladım. Resmen bir enerji patlaması yaşıyorum. Yapımcıların beni unuttuğunu da sanmıyorum. Çünkü her projede mutlaka akıllarına geldim. Şimdi geri döndüğümde asla ara vermeden, yorulmadan çalışacağım. Buna kendimi
Nasıl bir diziyle ekrana dönmek istiyorsunuz?
Sağlığıma kavuştuğum için daha hareketli bir iş istiyorum. Mesela romantik komedide yer almak beni çok mutlu eder. Bizim meslekte pek rol seçme lüksünüz olmuyor. Hoşuma giden bir başka proje olursa da tamam derim ama tercihim romantik komedi. Yeni sezondaki bir dizi için hazırlık yapıyorum. Binnur Kaya ve Şener Şen’i çok seviyorum. Onlarla karşılıklı oynamak çok isterim.

Haberin Devamı