Gazete Vatan Logo

Sadece 40 adet üretilecek

Pagani, şimdiye kadar ürettiği en pahalı modellerden biri olan Huayra Roadster BC'yi tanıttı. 3.5 milyon dolarlık fiyat etiketine sahip Huayra üst düzey stili, güçlü motoru ve etkileyici istatikleriyle hiper-roadster segmentini adeta yeniden tanımlıyor.

Sadece 40 adet üretilecek

6.0 litrelik AMG V12 motora sahip Huayra Roadster BC, 810 beygir güç ve 1,050 Nm tork üretiyor. Bu da 760 bg ve 1,000 Nm tork üreten BC Coupe'nin üzerine eklenen 50 beygir güç ve 50 Nm anlamına geliyor. Roadster BC'nin ürettiği tüm güç, yedi ileri Xtrac tek kavramalı sıralı şanzıman vasıtasıyla arka tekerleklere aktarılıyor. Ağırlığı azaltmak için çift kavramalı şanzıman kullanmayan Pagani, üstü açık modelin ağırlığını 1,217 kilogram olarak açıklıyor.

Pagani, Roadster BC'nin virajlarda 1.9Gs'ye kadar yanal kuvvet ürettiğini belirtiyor. Karşılaştırma yapacak olursak, Bugatti Chiron'un maksimum yanal kuvveti 1.5Gs. Pagani, aracın 0-100 hızlanmasını henüz açıklamadı ancak coupe modelinin 2.5 saniyelik sürenin altında kalmayacağı düşünülüyor.

Yalnızca 40 örneği üretilecek Pagani Huayra Roadster BC'nin ilk halka açık gösteriminin önümüzdeki ay düzenlenecek Monterey Otomobil Haftası'nda yapılması bekleniyor. (Sabah)