Gazete Vatan Logo

Saç ekiminden sonra da saç bakımı gerekli midir?

Saç Bilim Dalı Uzmanı Serap Öztürk Niya, saç ekiminden sonra saç bakımı süreci hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.

Saç ekiminden sonra da saç bakımı gerekli midir?

Saç ekimi sonrası saç bakımı ve dikkat edilmesi gereken birçok nokta bulunmaktadır. Bu süreç içinde saç bakımının doğru yapılması ve destekleyici tedaviler hem iyileşme sürecini hızlandırır hem de ekilen saçın kalitesinin artmasını sağlar. Saç ekiminden sonraki iyileşme sürecinde neler yapılması gerektiği konusunda saç ekim uzmanları gerekli bilgilendirmeyi ve talimatları zaten verecektir. Özellikle ilk 3 gün içinde ilaç kullanımı, saç yıkama, koruyucu kullanma gibi talimatlara birebir olarak uyum sağlanması çok önemlidir. Ardından ilk 15 gün boyunca düzenli olarak size verilecek olan özel ürünlerle saçın yıkanması ve saça bakım uygulanması gerekir. Saç derisi güneş ışınlarından korunması gerekir. Denize ya da klorlu su bulunan havuza girilmemelidir. Ayrıca sauna ve hamam gibi aşırı sıcak ortamlardan da uzak durulmalıdır. 6 ay sonra tüm saçlarınız uzar ve kuaförünüzün saçınızı diğer saçınızla birlikte keserek şekillendirmeye başlar ve saç doğal döngüsüne girer. Bu aşamadan sonra doğal saçlarınızı korumak için yapılması gerekenleri kafa derinizin tamamına uygulamanız gerekir.

Haberin Devamı

Saç ekiminde doğal saçlarınız kullanılır

Saç ekiminde kişinin donör alan denilen ense bölgesi ya da vücudunun başka bölgesinden alınan saç kökleri kullanıldığı için yeni çıkan saçlar da doğal saçlarınız olacaktır. Ekilen saçlar dökülmeye karşı duyarsız olur yani saçlar ömür boyu kalıcılığını korur. Ancak yine de bir yıl süren büyüme sürecinde saç ekim operasyonunun başarısını artırmak ve yeni çıkan saçlarınızın daha sağlıklı ve daha canlı görünmesi için saç bakımı desteği alınmalıdır. Ayrıca ömür boyunca dış etkenler nedeniyle doğal atıklar ile kirliliğin temizlenmesi, daha canlı ve sağlıklı saçların elde edilmesi için bakım uygulanması gerekir.

Saç bakımı kişiye özel planlanmalıdır

Saç bilimi uzmanlarınca kişiye özel saç bakım teknikleri uygulanmalıdır. Trikolojik argesi yapılmış topikal losyonlar ve lazer teknikleri kullanılarak saç bakımı uygulanabilir. Bakımlar kişiye özel tahsis edilen terapi odalarında saçlı deriye özel masaj teknikleri, canlandırıcı ve rahatlatıcı nitelikteki farklı terapi yöntemleriyle beraber uygulanır. Yatıştırıcı bir baş ve boyun masajı ile başlayan bakım uygulaması, topikal losyon ve saç bakımlarının saça uygulanması ile devam eder. Uygulamaya ürünlerin daha hızlı emilimi için infra-red ışık altında masajla devam edilir. Infra-red iyileştirici ve hücre yenileyici ışık gücüyle ürünlerin etkinliğini artırmaktadır. İşlemleri sırt ve boyun kaslarını gevşeten ve kan dolaşımını tetikleyen vibratör uygulaması takip eder. Bakım işlemleri ortalama 35-45 dakika arasında sürebilmektedir. Programlar kişinin saç sorununun boyutuna göre, lazer terapi, mikrodermal roller, elektroporasyon (iğnesiz mezoterapi) uygulamaları ile desteklenebilir.

Haberin Devamı

Saçın kalitesi artırılabilir

Saçı nemlendirmek, güçlendirmek, onarmak hedefli yapılandırıcı maske bakımlar da yapılabilir. Bu bakımlar da aynı şekilde terapik işlemlerle ve yoğun nem terapisi kullanılarak uygulanır. Tüm işlemler sonlandığında saçı kurutup, arzuya göre şekillendirmek mümkündür. Kişi rahatlıkla bir öğlen yemeği arasında bile işlemleri yaptırabilir. Uygulamalar saçı yağlandırmaz veya saçın günlük kullanımına engel olmaz.

Haberin Devamı