Gazete Vatan Logo

Sabancı dalga dinlemedi

"Piyasalardaki dalgalanmalar geçici" diyen Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı, Akçansa'da 135 milyon dolarlık temel attı

Uluslararası piyasalarda yaşanan ve Türkiye'yi de etkileyen dalgalanmalar, Sabana Grubu'nun gözünü korkutmadı. Çanakkale'deki Akçansa fabrikasının kapasitesini yüzde 100 artırmak için 135 milyon dolarlık yatırıma start veren Sabana Holding Yönetim Kurulu Başkam Güler Sabana, "Bu yatırım Türkiye'nin istikrarlı büyümesine olan güvenimizin devam ettiğinin göstergesidir. Dalgalanmanın geçici olduğuna inanıyoruz. Her iş kolunda büyümemize aynen devam edeceğiz" dedi.

Üretimi katlayacak
Sabana Holding ve Alman HeidelbergCement ortaklığı ile faaliyet gösteren Akçansa Çimento yeni yatırımla birlikte fabrikasının yılda 2 milyon ton olan klinker üretim kapasitesini 4 milyon tona çıkaracak. Böylece Akçansa'nın toplam klinker üretim kapasitesi 5.7 milyon, çimento öğütme kapasitesi ise 9 milyon tona yükselecek. Sabana Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabana, 40 yıllık çimentocu olduklarını ve bununla gurur duyduklarını belirterek, "Çimento ana iş kollarımızdan biri" diye konuştu.

Son dönemde müteahhitler ve çimentocular arasında yaşanan fiyat artışı tartışmalarına işaret eden Sabana Holding Çimento Grubu Başkam Erhan Kamışlı, "Bizdeki kayıtlara göre, iki yılda çimento fiyatlarındaki reel artış oranı yüzde 9 düzeyindedir" dedi. Kamışlı, yeni tesislerde 500 kişinin istihdam edileceğini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı