Gazete Vatan Logo

Saadet: Yürüyüş demokratik tercih

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşünün kınanacak bir adım olmadığını söyledi.

Saadet: Yürüyüş  demokratik tercih

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşünün kınanacak bir adım olmadığını söyledi. Karamollaoğlu şöyle konuştu: Saadet Partisi olarak bu yürüyüşü Kılıçdaroğlu’nun demokratik bir tercihi olarak görüyoruz. Şiddete yönelik herhangi bir çağrıya vesile olmadığı sürece kınanacak bir adım olarak da değerlendirmiyoruz. Ancak bu yürüyüş bahane edilerek toplumda yeni çatlaklar oluşmaması için herkesin azami gayreti göstermesi gerektiğine de vurgu yapıyoruz. Halkımız arasında yeni çatlakların oluşmasına neden olacak her türlü üslup ve tavırdan özenle kaçınmalıyız. Bu konuda en özenli olması gereken kurum siyasettir. Kimse unutmasın ki devletler lütuflarla değil, kurallarla yönetilir. Bu kurallar da yasalardır.

Erdoğan da önermiş

Karamollaoğlu, bir gazetecinin, Milli Gazete yazarı Ahmet Yavuz’un, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 28 Şubat sürecinde, “İstanbul’dan Ankara’ya yürüyelim” dediği iddialarının bulunduğu yazısını hatırlatması üzerine, şunları kaydetti: “O dönemde böyle bir şeyi arkadaşlarımızın özellikle sayın Cumhurbaşkanımızın hocamıza getirmiş olması kuvvetle muhtemel. Hakikaten güzel bir hatırlatma. O zaman yapılmadı. Bugün Kılıçdaroğlu böyle bir denemeye girdi.”

Haberin Devamı