Gazete Vatan Logo

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı 18 amfibi uçak satın alacak

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’nın 2024 yılının sonuna kadar toplam 18 adet Be-200ÇS amfibi uçağı satın almayı planladığı belirtildi.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı 18 amfibi uçak satın alacak

Rusya Acil Durumlar Bakanı Vladimir Puçkov, Rossiyskaya Gazeta’ya kurumun yıl içindeki faaliyetlerini değerlendirdiği röportajda, “Aralık ayında daha iki uçağın sevk edilmesini bekliyoruz. İleride de uçak satın almayı sürdüreceğiz, hedefimiz, 2024’ün sonuna kadar 18 adet Be-200ÇS amfibi uçağının hizmetimizde olması. Bu uçaklar sadece Rusya’da kullanılmıyor. Amfibi uçaklar Portekiz, İsrail ve diğer dış ülkelerde yangınların söndürülmesinde ne kadar etkili olduklarını kanıtladı” ifadelerini kullandı.

Amfibi uçakların üretim bandının başka bir fabrikaya taşınması nedeniyle Acil Durumlar Bakanlığı’nın şimdiye kadar yeterli sayıda uçağa sahip olamadığına dikkat çeken Puçkov, bu yıl içerisinde kuruma 2 adet Be-200ÇS uçağının sevk edildiğini belirtti.

Bu yıl bir ilke imza atılarak, kurtarıcıların forma olarak tişört, kot pantolon ve spor ayakkabı kullanmalarının kararlaştırıldığını vurgulayan Puçkov, bakanlığa bağlı olan itfaiye ve diğer kurum ekiplerinin hem aşırı sıcak havalarda, hem de Arktik bölgede çalışmak üzere son derece modern giysilerle donatıldığının altını çizdi.

Haberin Devamı