Gazete Vatan Logo

Romantik komedi istiyorum

Cennetin Gözyaşları dizisinde ilk başrolünü oynayan Almila Ada heyecanını şöyle dile getiriyor; “Başrol teklifi geldiğinde kendimi özel hissetim. Bu hızlı ve güvenle attığım bir adım” diyor.

Romantik  komedi istiyorum

Cennetin Gözyaşları ilk baş-rolünüz. Bu durum size nasıl hissettirdi?

Kendimi özel hissettim, heyecanlandım. Cennet’le ilk kez başrol tecrübesi yaşıyorum. Kısa süredir oyunculuk yapan biri için bu kariyerimde hızlı ama güvenle attığım biradım. Böyle büyük bir sorumluluğu bana laik gördükleri için mutlu ve heyecanlıyım.

Cennet’le aranız nasıl, onu nasıl anlatırsınız? Sevdiğiniz ve sevmediğiniz yönleriniz neler?

İlk haftalarda senaryo üzerine çalışırken kendi kafamda kurduğum Cennet’i yazdım sayfalarca. Nelerden hoşlanır, ne giyer, nelere karşıdır diye. İlk birkaç hafta geçtikten sonra senaristlerimiz dahil “Cennet’i çok iyi tanımışsın, hayal ettiğimiz gibi canlandırıyorsun” dediler. Cennet annesiz babasız yurtta büyümüş, babaannesinden başka kimsesi olmadığını düşünen naif, duygusal, başarılı bir genç mimar. Cennet’in kendime yakın hissettiğim birçok özelliği var. İdealist ve hayallerinden bu kadar zor bir hayata rağmen asla vazgeçmemesi ilk aklıma gelenler. Sevmediğim özelliği bu kadar duygusal oluşu, karşısındaki insanların önünde duygularını saklayamıyor oluşu.

Haberin Devamı

Balerin olmam naif rolleri getiriyor

Kariyerinizde hızlı bir yükseliştesiniz....
Hızlı gelişti evet ama bundan sonrası için heyecanlıyım. Yer aldığım son iki proje sırasında çok çalıştım, çok değerli yönetmenler ve oyunculardan çok şey öğrendim. Bale öğrencisiyken hayalini kurduğum şeyleri başardıktan sonra oyunculukta ulaşmak istediğim daha çok hedef var.
Daha çok naif rollere yakıştırılıyorsunuz. Bundan memnun musunuz?
Naif karakterlere yakıştırılıyor oluşumun sebebi görünüşümden kaynaklanıyor. Bakışlarım, balerin oluşum, hareketlerimden dolayı öyle bir izlenim bırakıyor olabilirim ennet’ten sonra yazılan karakterimin özelliklerine göre beni daha farklı biri olarak görebilirsiniz.
Hayalim bale stüdyosu açmak
Bale hayatınızın hangi noktasında? Bir balerini canlandırmak gibi bir hayaliniz veya başka planlarınız var mı?
Haftanın altı günü çekimdeyim bu sebeple eskisi kadar sık bale yapamıyor ya da ders veremiyorum. Ama uygun boş vakit bulduğumda kendi başıma antrenman yapıyorum, yurt dışı tatillerimde work shoplara katılıyorum. Ve ileride açmayı hayal ettiğim bir bale stüdyosu var, onunla ilgili de çalışmalara ufaktan başladık.
Kariyer planı yaptınız mı? Bu yoldaki amacınız ne?
Bir önceki işim daha gençlik işi olmasına rağmen, dram ağrlıklıydı. Cennet’in Gözyaşları dizisi tam anlamıyla bir dram dizisi. Bundan sonra romantik komedi oynamak var aklımda ama şu an odak noktam Cennet. İleride tekrar yurt dışında da bir şeyler yapabilirim. Hem bale hem de oyunculukla ilgili planlarım, oradaki bağlantılarım hala devam ediyor.

Haberin Devamı