Gazete Vatan Logo

Rolls-Royce’dan SUV sürprizi

Süper lükslerin ikon markası Rolls-Royce da SUV modasına uydu. Casus fotoğafları ortaya çıkan araç 2019’da satışa sunulacak

Rolls-Royce’dan  SUV sürprizi

Dünyada yaşanan SUV çılgınlığından süper lüksler uzak kalamıyor. Maserati, Bentley, Aston Martin, Lamborghini ve Ferrari’den sonra Rolls-Royce da SUV üretecek. Rolls-Royce, ilk SUV modelini ‘kapalı oda’ tanıtımıyla özel müşterilerine yaz aylarında gösterecek.

İngiliz marka, kod adı Cullinan olan ultra lüks SUV’un test sürüşlerini Almanya’nın Nürnbring pistinde gerçekleştiriyor. Alüminyum platform üzerine inşa edilecek araçta Phantom modelinde kullanılan 563 beygir güç üreten V12 motor yer alacak. Rolls-Royce Cullinan’ın sır perdesinin yaz aylarında aralanması ve 2019’da müşteri teslimatlarının başlaması bekleniyor.

Hatırlanacağı üzere Bentley ile Maserati, SUV sınıfına giren ilk süper lüks markalar oldu. İtalyan Lamborghini’nin 6 yıldır beklenen SUV modeli Urus da kısa süre önce ortaya çıktı. Aston Martin, 2019-2020 döneminde DBX’i pazara sunacağını duyururken, son olarak Fiat-Chrysler Automobiles CEO’su Sergio Marchionne, Detroit Otomobil Fuarı’nda Ferrari’nin dünyanın en hızlı SUV’unu 2020’de üreteceğini açıkladı.

Haberin Devamı