Gazete Vatan Logo

Robocop'ta bir Türk

İzlenme rekorları kıran serinin baş mimarlarından biri...

Robocop'ta bir Türk

Geçtiğimiz hafta teaser fragmanı yayınlanan ve Youtube’ta izlenme rekorları kıran Robocop serisinin son filminde, baş sanat yönetmeni olarak karışımıza bir Türk çıkıyor.

İşte 27 yaşındaki başarılı sanat yönetmeninin hikayesi İstanbul’dan Hollywood’a uzanıyor.



Tasarladığı Karayip Korsanları film jeneriği ile başarıyı yakalayan sonrasında Sam Raimi, Daniel Rezende, Jose Padilha ile çalışan, Iron Man filmi için Shane Black ve Marvel ile bir araya gelen Mert Kızılay bu defa hareketli grafiklerini yönettiği Robocop filmi ile karşımızda...

GALERİ



EFEKTLER ONDAN...

Robocop’un gözünden görünen bütün sahnelerin hareketli grafiklerini yapan Mert, serinin bu filminde ileri bilgisayar teknolojisi ile gerçeğe en yakın efektleri yarattığını söylüyor.

Eskişehir Üniversitesi Çizgi Film Animasyon bölümünü bitiren sonrasında Türkiye ve Avrupa’da birçok projeye imza atan Mert, Karayip Korsanları film jeneriğinden sonra sinemanın kalbi Hollywood’a transfer oldu. Kamera önünde görmeye alıştığımız dünyaca ünlü isimlerle çalışmaya devam ederken stop-motion, kısa film ve ses tasarımı üzerine çalıştığı bireysel projelerini de sürdürüyor.

1987 Tekirdağ - Malkara doğumlu olan ve iki yıldır Los Angeles’ta yaşayan yönetmen, tecrübenin kendisi için en önemli şey olduğunu söylüyor. Dokunmak, işitmek, tanışmak, seyahat etmek ve keşfetmenin hayatının temel öğeleri arasında olduğunu dile getiriyor.

Haberin Devamı