Gazete Vatan Logo

Ritim geri sayıyor!

Yıl içinde birçok etkinlik gerçekleştiren 12’inci Uluslar arası Vurmalı Çalgılar Festivali Gala konseri, 25 Mayıs’ta. Öğrenciler, CSO sahnesinde, ünlü sanatçılarla aynı sahneyi paylaşacaklar.

Ritim geri sayıyor!

Heyecanın ritmi başlıyor. Dinçer Özer önderliğinde düzenlenen 12’inci Uluslar arası Vurmalı Çalgılar Festivali gala konseri bu yıl 25 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sahnesinde düzenlenecek. Öğrenciler, ünlü sanatçılarla aynı sahneyi paylaşacaklar.Uluslararası Vurmalı Çalgılar Sanatçısı Dinçer Özer, “Festival sayesinde, birçok okulumuz, vurmalı çalgılar odası kazandı. Çocuklarımızı, gençlerimizi, ritmin coşkusunda buluşturduğumuz için mutluyuz” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası desteğinde bu yıl 12’incisi düzenlenen festival gala konseri; okul öncesi, ilk, orta, lise, üniversite, özel vurmalı çalgılar topluluklarını ve engelli toplulukları kapsıyor. Her yıl çok yoğun ilgiyle karşılanan festivale bu yıl da çok yoğun talep oldu. Bu yüzden 19 Mart olan son başvuru tarihi, 26 Mart’a kadar uzatıldı.

USTALARLA AYNI SAHNEYİ PAYLAŞACAKLAR

Festival kapsamında yurdun her tarafından gelen talepler değerlendiriliyorlar. Değerlendirme sonucu seçilen öğrenciler, bir süre provalara katılıyorlar. Bu öğrenciler, festival günü, yerli- yabancı vurmalı çalgılar ustaları ile aynı sahneyi paylaşmanın gururunu ve heyecanını paylaşıyorlar.

Haberin Devamı

Şimdiye kadar gerçekleşen festivallere katılan öğrencilerin birçoğu, konservatuvarlarda öğrenimlerine devam etti, ediyor. Bazıları ise müzik sektörünün başka alanlarında emek veriyorlar.

Yıl boyu kent konserleri, vurmalı çalgılar müzik odaları açılışları, engelli gruplarının konserleri gibi birçok etkinlikle bütün yıla yayılan festival etkinlikleri uluslararası düzeyde de büyük ilgi görüyor.

“EĞİTİME KATKIDA BULUNMAK BİZİ MUTLU EDİYOR”

Festival ile ilgili bilgi veren Dinçer Özer, Anadolu kültürünün vazgeçilmez öğesi olan davulu, ön plana çıkarmak ve hak ettiği tanıtımı sağlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi: Artık bir dünya projesi olan festival konusundaki amacımız, bu tanıtımla birlikte, vurmalı çalgıların eğitimde faydalarını göstermek ve her okula bir vurmalı çalgılar odası kazandırmak… Bu çalışmalarımız, çocuklarımızın ve gençlerimizin kendilerini ifade edebilecekleri sanat ortamlarını hazırlıyor ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulmalarını sağlıyor. Bugüne kadar birçok okulumuzda vurmalı çalgılar odası açıldı. Eğitime bu açıdan katkıda bulunmak bize mutluluk veriyor ve amaçlarımızın gerçekleştiğini gösteriyor. Birçok kentimizden davet alan festival etkinliklerimiz için yerel yönetimler ve sivil organizasyonlar, ayrıca bizimle çalışmak isteyen kişi ve kurumlarla işbirliğine de hazırız. Festivalin bu yıl da çok coşkulu ve heyecanlı geçmesini bekliyoruz”

Haberin Devamı