Gazete Vatan Logo

'Kuran sek içilmez '

‘Din ve Kadın’ konferansında ‘sek’ tartışması

Antalya’daki konferansta Prof. Şahin Filiz, ’Kuran-ı Kerim sek içilmez’ diye örnek verince salon karıştı.

ANTALYA’NIN Kemer İlçesi’nde Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şubesi tarafından düzenlenen ’Dinin ve Kadının Türban ile İstismarı’ konulu konferansa katılan ilahiyatçı Prof. Dr. Şahin Filiz’in “Kuran-ı Kerim sek içilmez” sözleri tartışmaya neden oldu. Tartışma uzayınca konferansa son verildi.

Belediye Kültür Salonu’ndaki konferansta konuşan Konya Selçuk Üniversitesi’nden atanan ilahiyatçı Şahin Filiz, büyük önder Atatürk’-ün İslam dinini en iyi anlayan insanlardan biri olduğunu söyledi. Şahin, Kuran-ı Kerim’de ’türban’ gibi bir ifade olmadığını söyledi.

Alkollü örnek tepkisi

Prof. Dr. Filiz, konuşmasının ardından izleyicilerin sorularını yanıtladı. Bu sırada bir katılımcının, “Dinimizi öğrenmek için sadece Kuran-ı Kerim’i kaynak alabilir miyiz?”sorusu üzerine Prof. Dr. Filiz, “Kuran-ı Kerim sek içilmez, yanında başka kaynakları da incelemek gerekir” dedi. Bu yanıta öfkelenen bir katılımcının, “Biz buraya dinimizle ilgili bilgi edinmeye geldik. Ama siz bizi peygamberimizden ve dinden soğuttunuz. Kuran-ı Kerim’in tek başına kaynak olup olmayacağını alkollü bir örnekle açıklayamazsınız” diye tepki gösterince salondaki dinleyiciler arasında tartışmalar çıktı. Tartışmalar büyüyün-ce de konferansa son verildi.

Haberin Devamı