Gazete Vatan Logo
Magazin Rapçi Ezhel uyuşturucuyu özendirmekten tutuklandı

Rapçi Ezhel uyuşturucuyu özendirmekten tutuklandı

Müzik dünyasında ‘Ezhel’ adıyla tanınan rapçi 27 yaşındaki Ömer Sercan İpekçioğlu, şarkılarında ve kliplerinde uyuşturucu kullanımını özendirmekten tutuklandı...

Rapçi Ezhel uyuşturucuyu özendirmekten tutuklandı

İstanbul Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya ve internette uyuşturucu kullanımını özendiren kişilere yönelik yürüttüğü araştırmada, Ezhel adıyla bilinen rapçi Sercan İpekçioğlu’nun bazı şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiğini belirledi. Savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında, İpekçioğlu Kadıköy’de önceki gün gözaltına alındı. İpekçioğlu, yapılan sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Emniyete götürüldü. Emniyette ifadesi alınan İpekçioğlu, adliyeye sevk edildi. Savcılıkta da sorgulanan İpekçioğlu, tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme İpekçioğlu’nu, “Uyuşturucu kullanımını özendirmek ve kolaylaştırmak” suçlamasıyla tutukladı.

Macaristan’da sahne alacaktı

Sahne adıyla Ezhel (Ais Ezhel) olarak bilinen Ömer Sercan İpekçioğlu 1 Temmuz 1990 yılında Ankara’da doğdu. İlk albümünü 2017 yılının mayıs ayında çıkartan Ais Ezhel, yaptığı müziğin türünü “Anatolian Urban Core/Hip-Hop/Reggae-Dub/Trap” olarak tanımlıyor. Ankara’da yaşadığı mahalle kültürünü şarkılarında yansıtan Ezhel, kısa süre içerisinde milyonlar tarafından dinlenmeye başlandı. İpekçioğlu’nun “Şehrimin tadı” adlı şarkısının videosu internette 31 milyon kişi tarafından izlendi. İlk albümü Müptezhel’le büyük bir çıkış yakalayan Ezhel, Ağustos ayında Macaristan’da Sziget Festivalinde sahne alacaktı.

Bu sözler yaktı...

İşte Ezhel’i yakan ‘Geceler’ adlı şarkısındaki o dizeler;

Esrarında etkisiyle ışık daha parlak

Çekilir nefesler...

TCK madde 190, ne diyor?

Türk Ceza Kanunu madde 190:

(1) Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırmak için;

a) Özel yer, donanım veya malzeme sağlayan,

b) Kullananların yakalanmalarını zorlaştıracak önlemler alan,

c) Kullanma yöntemleri konusunda başkalarına bilgi veren,

Kişi, (Değişik ibare: 6545 - 18.6.2014 / m.67) “beş yıldan on” yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendiren veya bu nitelikte yayın yapan kişi, (Değişik ibare: 6545 - 18.6.2014 / m.67) “beş yıldan on” yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Bu maddede tanımlanan suçların tabip, diş tabibi, eczacı, kimyager, veteriner, sağlık memuru, laborant, ebe, hemşire, diş teknisyeni, hastabakıcı, sağlık hizmeti veren, kimyacılıkla veya ecza ticareti ile iştigal eden kişi tarafından işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.

Haberin Devamı

EZHEL KİMDİR?
Sahne adıyla Ezhel (Ais Ezhel) olarak bilinen Ömer Sercan İpekcioğlu 1 Temmuz 1990 yılında Ankara'da dünyaya geldi. İlk albümünü 2017 yılının mayıs ayında çıkartan Ais Ezhel, yaptığı müziğin türünü "Anatolian Urban Core/Hip-Hop/Reggae-Dub/Trap” olarak tanımlıyor. Ankara’da yaşadığı mahalle kültürünü şarkılarında yansıtan Ezhel, kısa süre içerisinde milyonlar tarafından dinlenmeye başlandı. Geleneksel kültürle evrensel bir kalite yakalayan Ezhel, küçük yaştan itibaren rap müzikle ilgilenmeye başladı. Rap'in yanında Reggae tarzı müzik yapmaktadır. Ayrıca gitar, piyano, ney, def ve darbuka gibi müzik aletleri çalmaktadır. Rap hayatına solo olarak başlayan Ezhel, 2008 yılında Keişan ile birlikte yaptığı seri ile adını duyurdu. 2011 yılında Kamufle, Red, Anıl Piyancı, Keişan, Grogi, İndigo, Nomad ile birlikte yaptığı Sekiz adlı şarkısıyla daha geniş kitlelere ulaşmıştır. Türkçe rapin önemli isimleriyle çalıştıktan sonra 2011 yılında Funk'd up, Dj Suppa ve Aga B ile VooDoo Records'u kurdu.Hiphoplife tarafından desteklenen Freestyle King 2 yarışmasında 16 yarışmacı arasında 1. olmuştur. Son olarak yine Hiphoplife tarafından desteklenen Organize Oluyoruz vol. 2 albümüne "Yaprak Düşerse" şarkısı ile katkıda bulunmuştur.

Haberin Devamı