Gazete Vatan Logo

Randevu alın, hastanede beklemeyin

Hastanede, tıp merkezlerinde, aile hekimlerinde muayene olmak için randevu almak şart. Randevu almadan giden ya çok bekliyor ya da işini halledemeden geri dönüyor. Peki en kolay muayane randevusu nasıl alınır? İşte yolları...

Randevu alın, hastanede beklemeyin

MHRS SİSTEMİ ÜZERİNDEN

Sağlık Bakanlığı, hastaneye giden vatandaşın yoğunluk nedeniyle mağdur olmaması ve saatlerce doktor beklememesi için ‘Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ni (MHRS) devreye almıştı. Bu aynı zamanda kolay bir randevu sistemi. Sistemle telefon ya da internet üzerinden devlet hastanesi ve aile hekiminden randevu alınabiliyor.

KİMLİK NUMARASI YETERLİ

Telefonla randevu almak için ‘Alo 182’yi aramanız yeterli. Bu numara ev, iş ya da cep telefonundan aranabiliyor. Numarayı aramadan önce başka herhangi bir tuşa basmanıza gerek yok. 182’yi tuşladıktan sonra telefonu açan çağrı merkezi çalışanına hastanın TC kimlik numarası verilecek. En önemli detay; hasta kimse onun kimlik numarasının verilecek olması.

DOKTOR TERCİHİ MÜMKÜN

Sonraki aşamada muayene olmak istediğiniz hastane ya da polikliniği söyleyeceksiniz. Hastanenin hangi bölümünden randevu almak istediğinizi de belirtmelisiniz. Unutmayın telefondaki kişi, çağrı merkezi çalışanı. Yani hastalığınızla ilgili herhangi bir soruya cevap veremez. Siz hangi kliniğe gitmek istediğizi mutlaka belirtin. İsterseniz doktor tercihi de yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

EN ERKEN 1 GÜN SONRA

Daha sonra çağrı merkezi çalışanı istediğiniz hastanenin ilgili birimlerindeki tarih ve saat bilgisini sizinle paylaşacak. Kendiniz için uygun olan bir tarihi ve saati seçip randevu alabilirsiniz. Aradığınız tarihten itibaren en erken 1 gün sonrasına randevu alabilirsiniz. Dilerseniz 15 gün sonrasına kadar herhangi bir güne randevu talep edebilirsiniz.

MOBİL UYGULAMA

Son olarak mobil uygulama da MHRS sistemine dahil edildi. Buna göre, ‘MHRS Mobil’ uygulaması, Android, IOS ve Windows işletim sistemlerine sahip telefon ve tabletlerde kullanılabiliyor. Bunun için ‘MHRS Mobil’ uygulamasını, cihazınızın uygulama mağazalarından (App Store, Play Store vs.) ücretsiz indirmeniz gerekiyor. Sonra üye olarak randevu alabilirsiniz.

İNTERNETTEN RANDEVU NASIL ALINIR?

İnternet üzerinden randevu almak, telefonla randevu almak kadar kolay. Bunun için ‘mhrs.gov.tr’ veya ‘m.hastanerandevu.gov.tr’ adresinden randevu alınabilir. İşte adım adım izlemeniz gereken yollar:

Haberin Devamı

-İnternetten ‘m.hastanerandevu. gov.tr’ ya da ‘mhrs. gov.tr’ adresine girin.

-Sistemi ilk kez kullanacaksanız üye olmak gerekiyor.

-Üye olup hesap açtıktan sonra TC kimlik numarası ve parolanızı yazarak sisteme girin.

-’Randevu al’ yazan yere tıklayarak, ‘Hastane’ veya ‘Aile hekimliği’ seçimi yapın.

-Açılan sayfada karşınıza il, ilçe, klinik, hastane, semt polikliniği, muayene yeri ve hekim bölümleri çıkacak.

-Önce bulunduğunuz ili ve gitmek istediğiniz bir hastaneyi belirtin.

-Daha sonra görünmek istediğiniz birimi yani kliniği işaretleyip ‘ara’ sekmesine basınız.

-Açılan sayfada en yakın randevu tarihlerini bulabilir ve saati seçebilirsiniz.

-Son ‘randevuyu kaydet’ bölümüne tıklayın. Artık randevu işleminiz tamam.

-Ayrıca mevcut e-Devlet şifresiyle de ‘mhrs.gov.tr’den randevu alınabiliyor.