Gazete Vatan Logo

Ezan okunurken su içilir mi? Ezan okunduktan sonra mı oruç açılır, oruç ezan okunurken mi açılır, bitince mi açılır?

Oruç ibadeti idrak edilirken, iftar vakti orucun ne zaman açılacağına dair araştırmalara başladı. Oruç ibadeti sadece bedensel bir ibadet olmanın ötesinde, manevi bir arınma sürecidir. Bu nedenle iftar vakti, oruç tutanların büyük bir sabırsızlıkla beklediği, birlikte dualar edip bereketi paylaştığı anlardan biridir. Oruç ezan okunduktan sonra mı açılır, ezan okunurken su içilir mi? Oruç ezan okunurken mi açılır, bitince mi açılır?

Ezan okunurken su içilir mi? Ezan okunduktan sonra mı oruç açılır, oruç ezan okunurken mi açılır, bitince mi açılır?

Oruç tutanlar, gün boyunca ibadetlerini yerine getirirken, iftar vaktinin yaklaşmasıyla birlikte içsel bir hazırlık sürecine girerler. Ezan sesleri duyulmaya başladığında ise insanlar, oruçlarını açmak ezanı bekleyip beklemediklerini sorguluyor.

Ezan okunurken oruç açılır mı?

Diyanet konuyla ilgili, "Takvimlerde gösterilen "imsak", oruca başlama vaktini ifade eder. İmsak vakti aynı zamanda gecenin sona erdiği, yatsı namazı vaktinin çıkıp sabah namazı vaktinin girdiği andır. Ezan da imsak vaktinin başlaması ile okunmaktadır. Bu sebeple ezanın başlaması ile yemeyi içmeyi terk etmek gerekir. Ezan başladığı sırada ağızda bulunan lokmanın yutulmasında bir sakınca yoktur." açıklamasını yayınladı.