Gazete Vatan Logo

Ramazan coşkusu gece gündüz sürecek

Sultanahmet’ten Eyüp’e İstanbul’un pek çok noktasında, iftardan sahura dek sürecek olan eğlenceli ve lezzet dolu etkinlikler düzenleniyor

Ramazan coşkusu gece gündüz sürecek

İstanbul, 11 ayın sultanı olan Ramazan ayında bambaşka bir manevi atmosfere bürünür. Şehrin dört bir yanında geleneksel lezzetlerin ve mesleklerin stantlarının yer aldığı çarşılar, sahur-iftar programları, müzik ve tiyatro gösterileri düzenlenir. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu Ramazan’da da alternatifiniz bol...

Sultanahmet Meydanı, Ramazan boyunca İstanbul’la özdeşleşen firmaların ürün sunumlarını gerçekleştireceği ve unutulmaya yüz tutmuş eski mesleklerin tanıtımının yapılacağı çarşıya ev sahipliği yapacak. Çarşı içerisinde cam işçiliği, ebru, çini, kaligrafi, minyatür, sedef işlemeciliği, iğne oyası gibi geçmişi çok eskilere dayanan mesleklere ait stantlar da yer alacak. Çarşıyı ziyarete gelenler; Kurukahveci Mehmet Efendi’den Vefa Bozacısı‘na kadar İstanbul’a ait olan geleneksel tatların tarihi ve üretimi hakkında da bilgi sahibi olabilecek.

Kitap fuarı Beyazıt’ta

Geleneksel bir hale gelen kitap fuarı da Ramazan’da Beyazıt Meydanı’nda hizmet verecek. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bu yıl 36’ncısı düzenlenen kitap fuarı, ziyaretçilerine dünyaca ünlü yazarların kitaplarına sahip olma imkanı sağlayacak.

Haberin Devamı

Yazlık sinemadan tiyatroya her şey Yenikapı‘da

Tiyatrodan yazlık sinemaya, sahne gösterilerinden orta oyunlarına ve Hacivat-Karagöz gösterilerine kadar pek çok etkinlik Yenikapı’da yer alıyor. İstanbullular, etkinlik alanında kurulan çarşıda sıcak yemekten tatlılara, simitten Osmanlı Şerbetine kadar geleneksel tatlara ulaşabilecekler. Köfteden künefeye, ekmek çeşitlerinden bozaya kadar pek çok ürün burada.

Eyüp-Pierre Lotti arasını sahurda gezin

Arnavut kaldırımıyla bezeli İstanbul sokaklarında eski Ramazan’ları yad etmek için, 10 Haziran akşamı Eyüp-Pierre Lotti arasındaki sahur gezmesine katılabilirsiniz.

(Buluşma Yeri ve saati: Kadıköy Haldun Taner Sahnesi önü: 22:00, Taksim AKM önü: 22:30, 165 TL)

Boğaz’a karşı iftar keyfi

Eski Büyükdere İskelesi’nin Boğaz manzarası eşliğinde sunduğu iftar mönüsünde ezogelin çorbasından beğendili kuzu tandıra seçenek bol. Pidenin yanı sıra limitsiz meşrubat, çay ve hazır kahve ikram ediliyor. (75 TL)

Haberin Devamı

Topkapı Sarayı’nı gezip orucunuzu açın

3 Haziran’da Topkapı Sarayı‘nda, 17 Haziran’da ise Sultanahmet’te rehberler eşliğinde düzenlenecek iftar programları da farklı alternatifler... (195 TL, biletix)

AVM’ler de program yaptı

- Trump AVM’nin çocuk katı Trumpland’de bu hafta sonu 14:00-18:00 arasında “Mini Ramazan Davulu Atölyesi” düzenlenecek. Çocuklar mini ramazan davullarını dilediklerince süsleyecek. Ayrıca “Her Şey Elimizde” ve “Sportmen Kral” adlı tiyatro oyunları da sahnelenecek.

- Mall of İstanbul’da bir ay süresince her gün müzik dinletileri, özel şovlar, gösteriler ve atölyeler olacak. NEO grubu Türk Sanat Müziği konserleri verirken, Dev Etekli Masalcı, metrelerce uzunluğa sahip eteğine sakladığı büyülü dünyanın sembollerini, görsel bir şölene dönüştürerek minikleri eğlendirecek.

- Optimum Outlet’te Ramazan ayı boyunca her cumartesi fasıl ziyafeti gerçekleşecek. (20:00-21:30)