Sonbaharda tiyatro rüzgarı...

Sonbaharla birlikte tiyatro dönemi de başladı. Yeni sezonda bizleri sahnelerde neler bekliyor; bir göz atalım:

Kazan Dairesi’nden “Hedwig ve Angry Inch”

Glam rock şarkıcısı Hedwing’in aşkı ve şöhreti arayışını anlatan müzikal “Hedwig ve Angry Inch” , İstanbul’da Kazan Dairesi tarafından sahneleniyor. Barış Arman’ın yönettiği müzikalde, Doğu Berlin’de rock yıldızı olmak ve öteki yarısını bulmak gibi iki hayaliyle yaşayan Hansel, Amerikalı bir askere aşık olunca cinsiyet değiştirmeyi kabul eder ama ameliyat beklediği gibi sonuçlanmaz. Adını Hedwig olarak değiştirir ve Amerika’ya kaçar. Hedwig rolünü, oyuncu ve müzisyen Yılmaz Sütçü canlandırırken, Yitzhak karakterine oyuncu, müzisyen ve dansçı Ayşe Günyüz hayat veriyor. Kostüm tasarımı Tanju Babacan ’a ait.

Tiyatrokare’den “Ahududu”

Tiyatrokare, 25 yılın enerjisiyle sezonu Joseph Kesselring ‘in “Ahududu” (Arsenik Kurbanları) oyunuyla açıyor.

Nedim Saban ’ın uyarlayıp yönettiği oyunda, insanlığa büyük iyilik yaptıklarını sanan ve yalnızlığa çare bulduklarını düşünen iki yaşlı deliyi Ayşe Kökçü ile Oya İnci oynuyor.

Haberin Devamı

Nazım Hikmet’in oyunu...

Nazım Hikmet ’in çarpıcı ve halen güncelliğini koruyan eseri “İvan İvanoviç Var mıydı, Yok muydu?” “Tiyatroadam” tarafından Emrah Eren ’in rejisi, Barış Dinçel ’in dekor tasarımıyla sahneleniyor.

Kuklalarla buluşmaya hazırlanın

İstanbul Karagöz Kukla Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul Kukla Festivali, UNESCO Kültür Mirası taşıyıcısı Karagöz sanatçısı Cengiz Özek’in sanat yönetmenliğinde 15-30 Ekim tarihleri arasında seyirciyle buluşuyor.

Sanatseverler, festival boyunca yerli yapımların yanısıra Avusturya, Belçika, Fransa, Hollanda, İspanya, İtalya, Singapur ve Yunanistan’dan toplulukları da izleyecekler.

Karagöz’ün Dünyası adlı sergide Karagöz üstadı Cengiz Özek yapımı Karagöz figürlerininin yanı sıra, Mengü Ertel, Yurdaer Altıntaş, Nuri Abaç gibi sanatçıların Karagöz konulu çalışmaları da sergiye renk katacak.

Tutkulu Camille Cludel...

Tiyatro Keyfi’nin bu sezonki yeni prodüksüyonu, Kosta Kortidis ’in yazdığı Kemal Başar’ın yönettiği “Camille-Taşın Kalbi” . Oyunda Begüm Topçu Turay, Kubilay QB Tunçer ve Serap Yılmaz ’ı izleyeceğiz. Can Atilla ’nın müziklerini yaptığı oyun, sanatçı kadın kimliğiyle ve ünlü heykeltraş Rodin’ le olan tutkulu ilişkisiyle çağında sıradışı olan bir kadını; Camille Claudel’i anlatıyor.

Haberin Devamı

Moliere’nin “Cimri”si...

Moliere‘in ünlü eseri “Cimri” bu kez, 15’inci yılına başlayan Semaver Kumpanya tarafından Çevre Tiyatrosu ’nda sahneliyor. Dramaturjisini Bilgesu Kasapoğlu’nun yaptığı, Tansu Biçer’in sahneye koyduğu oyunda Cimri Harpagon’u Serkan Keskin canlandırıyor.

Tuba Ünsal’dan “İsimsiz Yıldız”

Tuba Ünsal Prodüksiyon’un ilk tiyatro oyunu “İsimsiz Yıldız”, 19 Ekim’de perdelerini Zorlu PSM’de açacak. Yönetmenliğini Kayhan Yıldızoğlu’nun üstlendiği oyun, mücevherleri ile gökyüzü arasında, bir karar vermek zorunda kalan Mona’nın hikayesini anlatıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR