Bayram tatilini sanatla geçirin

Yaz döneminde tiyatro dünyasında da hareketlilik devam ediyor. İşte önümüzdeki dönem sahnelenecek ve görmenizi tavsiye ettiğim yapımlar.

Nâzım İle Brecht’e selam olsun...

Bayram tatilini sanatla geçirin

Genco Erkal ’ın, Tülay Günal ’la birlikte rol aldığı, Dostlar Tiyatrosu’nun yeni oyunu “Güneşin Sofrasında - Nâzım ile Brecht” ; 7-8-9 Temmuz’da İstanbul Kadıköy Lisesi’nin içindeki tarihi Mahmut Muhtar Paşa Konağı’nın bahçesinde perdelerini açıyor. Oyun, baskıyı, zorbalığı, adaleti, savaşı, barışı, hapisliği, vatan hasretini, kısaca yaşamaya dair her şeyi tartışıp, daha adil ve paylaşımcı bir dünyaya duyulan özlemi dile getiriyor. Kurt Weill, Hanns Eisler, Zülfü Livaneli, Fazıl Say, Timur Selçuk, Cem Karaca, Edip Akbayram gibi ustaların eserleriyle, izleyiciyi sözlü-müzikli bir ziyafete davet ediyor.

Uşak, Kral ve Ötekiler

Bayram tatilini sanatla geçirin

Tam sezon bitti derken BO Sahne’nin kurucusu Levent Özdilek ’in yönettiği "Uşak, Kral ve Ötekiler" oyununun haberi geldi. Köksal Engür ve Merve Engin ’in karşımıza çıkardıkları kral ve öteki karakterler bize çok da yabancısı olmadığımız bir iktidar anlayışını mizahi, ironik bir dille anlatıyor.

Haberin Devamı

Bu sirk kaçmaz!

Bayram tatilini sanatla geçirin

Ünü dünyayı saran Cirque du Soleil, benzersiz performanslarıyla İstanbullu sanatseverlerle buluşacak. Roman dilinde ‘her neresi’ anlamına gelen “Varekai” gösterisiyle gelecek toplulukta 19 farklı ülkeden 50 kişilik dansçı ve müzisyen yer alıyor. 5-9 Ekim’de Ülker Sports Arena 'da.

Alanya’dan dostluk mesajları

Bayram tatilini sanatla geçirin

Geçtiğimiz hafta İstanbul Sinema Geliştirme ve Tanıtma Derneği tarafından Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) işbirliğiyle gerçekleştirilen 1. Alanya Kristal Kale Uluslararası Film Festivali’ndeydik. Bu yılın sloganı “Dostluk adına” olarak belirlenmişti; barışa ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde bundan daha isabetli bir mesaj olamazdı. Programda Yasemin Pirinçcioğlu ve Nurdan Tümbek ’in yapımcılığında hazırlanan “Nureyev: Düşlerinin Adası” belgeseli harikaydı. İstanbul’da yaşanan menfur katliamın ertesi gününe denk gelen kapanış töreninde tüm katılımcılar barış ve kardeşlik mesajında birleşti.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR