Tiyatro sahneleri sürprizlerle dolu!

Önümüzdeki sezonda farklı tiyatro sahnelerinde birbirinden ilginç oyunları izleme şansımız olacak. Sürprizlere hazır olun!

Geçtiğimiz hafta Kuşadası’nda ilki düzenlenen tiyatro festivali, geleceğe umudumu ve sanata inancımı daha da pekiştirdi. Onur konuğu Tamer Levent’in “Sanata Evet” sloganıyla başlayan festivalde Ege Bölgesi’nin tiyatroları bir araya geldi, atölyelerde buluştu, adalılara gösterilerini sundu ve sanatın birleştirici gücüyle enerji topladı. Tabii biz de festival gözlemcisi olarak bu enerjiden payımızı aldık. Bugün sizlere de yeni sezonda bizi bekleyen oyunlardan bahsederek heyecanımızı ve enerjimizi paylaşalım istedim.

Dünya sahnelerinden Türkiye’ye

Tiyatrokare, 27’nci yılında 2015’te başta Tony Ödülü olmak üzere pek çok ödül alan “Süper Güzel Bir Gün Geçireceğinizi Nasıl Anlarsınız?”i sahneleyecek. Nedim Saban’ın yöneteceği oyun, bir gencin gizemli bir cinayeti çözmesini anlatıyor.

Tiyatro sahneleri sürprizlerle dolu

Unutulan değerlere ağıt...

Tiyatro Ayna yeni sezonda, Melisa Gürpınar’ın unutulmaz oyunu “İstanbul’un Gözleri Mahmur”u sahneleyecek. Dilek Türker, Tiraje Başaran ve Oya İnci gibi isimlerin rol aldığı oyun, köklü bir aile ekseninde yiten değerleri, unutulan özlemleri merkeze alarak İstanbul masalına ortak edecek.

Haberin Devamı

Bir dünya prömiyeri

Ankara Devlet Tiyatrosu’nda, Nahid Sırrı Örik’in 64 sene önce repertuvara emanet ettiği bir oyunun dünya prömiyerini yapıyor. “İhanet” adlı oyun, 1930’larda yazılmış. Özen Yula, aralık ayında da bir İngiliz oyununu yeniden ele alıp üç usta oyuncusuyla yeniden yorumlayacak.

Ressam annenin öyküsü

Down sendromlu oğlunun doğumundan sonra hayatı tamamen değişen, kendini oğluna adayan, bir ressam annenin öyküsünü anlatan “Gözlerin Ardında” ise Tiyatro Keyfi’nin ikinci prodüksüyonu olacak. Kemal Başar’ın yönettiği oyunun ön planında pop sanatçısı Özgün, orkestrası ve bilinen şarkılarının yanı sıra sanatçının oyun için yaptığı yeni müzikler de var. Özgün’e Eda Kandulu eşlik ediyor.

DİĞER YENİ YAZILAR