Gazete Vatan Logo

R.S.'nin ölüm raporu 11 gün sonra geldi

Mardin'in Ömerli İlçesi'nde bir yıl önce para karşılığı erkeklere pazarlandığı gerekçesiyle devlet korumasına alınan, yerleştirildiği yurttan kaçtıktan sonra 4 Haziran günü Mardin Devlet Hastanesi'nde yaşamım yitiren 14 yaşındaki R.S.'nin toprağa verilmesinden 11 gün sonra ölüm raporu geldi

Mardin'in Ömerli İlçesi'nde bir yıl önce para karşılığı erkeklere pazarlandığı gerekçesiyle devlet korumasına alınan, yerleştirildiği yurttan kaçtıktan sonra 4 Haziran günü Mardin Devlet Hastanesi'nde yaşamım yitiren 14 yaşındaki R.S.'nin toprağa verilmesinden 11 gün sonra ölüm raporu geldi. Ömerli Belediyesi'ne, Mardin Devlet Hastanesi'nden gönderilen' ölüm raporu'nda, R.S.'nin hastaneye öldükten sonra getirildiği ve ölüm nedeninin de "zatürree ve akciğerin su toplaması" olduğu belirtildi.

R.S.'nin şüpheli ölümü ve otopsi yapılmadan gömülmesi ile ilgili Ömerli Cumhuriyet Savcılığı'nca soruşturma başlatılırken, cenazenin'defin ruhsatı'olmadan toprağa verilmesinden sorumlu tutulan Ömerli Belediyesi de bir yazıyla Mardin Devlet Hastanesi'nden 'ölüm raporu'nu istedi. Mardin Devlet Hastanesi'nce hazırlanan'ölüm raporu' bugün Ömerli Belediyesi'ne ulaştırıldı.