Gazete Vatan Logo

Pupa yelken altın madalyaya...

Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubesi’nin en önemli hedefi olimpiyat madalyalı sporcular yetiştirip yelkenc sporunu daha da kalıcı hale getirmek.

Pupa yelken altın madalyaya...

Türkiye’de yelkencilik köklü bir geçmişe sahip bir gelenek... Artık amaç, yelkende olimpiyat madalyasını getirmek ve bu alanda söz sahibi olmak. Geçtiğimiz yıl kasım ayında Fenerbahçe Yelken Şubesi’ne sponsor olan Doğuş Grubu da bu çerçevede yelkenciliğe tüm desteğini veriyor. Yeni tesislerle beraber takımdaki sporcu sayısı 57’ye yükseldi. Sporcuların yaşları 8-32 arasında değişiyor.

Son dönemdeki başarılarda en büyük pay sahiplerinden biri de Fenerbahçe Doğuş Yelken Takımlar Yöneticisi Dr. Malte Philipp. Sayısız başarılara sahip Philipp geçen yıl göreve başlamıştı. Usta isim, “2020’de altın madalya kazanacak sporcuları yetiştirmek istiyoruz. Uzun vadede şartlarımız müsait. Bireysel olarak sporcularınız eğitimlerini alıyorlar, coğrafi olarak da avantajınız mevcut” diyor.

7 yaş yelkene başlamak için ideal

Takımın Yelken Şube Sorumlusu Selma Rodopman, yelkene başlamanın ideal yaşının 7-8 olduğunu, bu sporla uğraşan çocukların, yer-yön farkındalığı konusunda bir adım önde olduğunu ifade ediyor.

Haberin Devamı

İki kardeş bir ilki gerçekleştirdi

Kulüpte beraber mücadele eden Deniz ve Ateş Çınar Kardeşler, en son, 6-15 Temmuz arasında Yunanistan’da düzenlenen 470 Dünya Şampiyonası’na katıldı ve milli takımımızın en iyi derecesini elde ederek dünya 5’inciliğine isimlerini yazdırdı. 57 sporcunun yer aldığı takımda ise 7 olimpik sporcu yarışıyor. Hedef 2020’de altın madalya kazanmak.