Gazete Vatan Logo

Püfür püfür sahur

Ramazan’ın olmazsa olmazları arasında sahur sofraları da var. Keyifli bir sohbet eşliğinde ailenizle ya da dostlarınızla birlikte gidebileceğiniz püfür püfür sahur mümkün.

Püfür püfür sahur

Hüsn-ü Alâ

Galata Kulesi eşliğinde...

Galata Köprüsü ve Kulesi manzarası eşliğinde peynir, şarküteri, zeytin, reçel ve börek çeşitlerinin de dahil olduğu bir kahvaltı için tercihiniz Hüsn-ü Alâ olabilir, kişi başı 60 TL.

Tarihi Çengelköy Çınaraltı

Anlatmaya gerek yok

İstanbul’un en güzel manzarasına karşı keyifli bir çay bahçesi sahuru... Çayı enfes, menemeni dillere destan. Bu mekana dışarıdan yemek getirmek serbest fakat içecek getirmek yasak! İster yiyeceklerinizi yanınızda getirin, isterseniz kendi bünyesinden temin edin. Keyifli olacağı kesin...

Aziyade Pierre Loti

Rezervasyon şart

Pierre Loti’deki Aziyade restoran etkileyici manzarasıyla sahur için ideal mekânlardan. Açık büfe saat 02:30’da başlıyor ve sahura kadar açık. Fiyatı ise 36 TL... Mekan genelde de çok kalabalık olduğu için mutlaka rezervasyon yaptırmanızı öneririz.

Mavera

Çamlıca Tepesi’nde

Çamlıca Tepesi’ndeki Mavera restoran sahurda serpme kahvaltı sunuyor. İstanbul’u tepeden gören mekanın sahur mönüsünde çorba, peynir tabağı, yumurta, bal-kaymak gibi klasiklerin yanı sıra su böreği gibi seçenekler de mevcut. Kişi başı 33 lira.

Haberin Devamı

Florya Şazeli

İster et ister kahvaltı

Florya’daki Şazeli restoran özellikle steakhouse bölümüyle ön plana çıksa da serpme kahvaltısı çok farklı. Doğu’dan Batı’ya peynirleri acı tatlı meze ve reçelleri ile size bahçesinde lezzetli bir sahur deneyimi yaşatıyor. Kişi başı sahur 65 TL.

Nezih Kebap

Kahvaltısı çok iddialı

Rumeli Hisarı’ndaki Nezih Kebap’ın Anadolu’nun yöresel lezzetleriyle oluşturduğu meşhur kahvaltısı Ramazanda sahur sofralarına kuruluyor. Tüm ürünlerin Nezih için özel üretildiği serpme kahvaltı kişi başı 58 TL.

Emirgan Sütiş

O bir İstanbul klasiği

Dışarıda kahvaltı denince ilk akla gelen yerlerden biri olan Sütiş’in en çok tercih edileni Emirgan şubesi. Zengin mönüsü ile fiks mönü fiyatı ödemek yerine yediğini içtiğini ödemeyi sevenler için vazgeçilmez bir mekan oluyor.

Online siparişte sahur bereketi

Yemeksepeti, 66 kentteki 9 milyonun üzerindeki kullanıcısının 15-30 Mayıs tarihleri arasında verdiği siparişleri inceleyerek, Türkiye’nin bu yılki sahur tercihlerini ortaya koydu.

Haberin Devamı

Hafif lezzetler öne çıkıyor

Sahur saatlerinde 2 bin 600 restorandan verilen on binlerce siparişe göre; sandviç çeşitleri sahur saatleri içerisinde en çok sipariş verilen lezzet olarak zirveye yerleşiyor ve sahurda daha hafif lezzetleri tercih ettiğimizi gösteriyor.

Tost ve kahvaltı siparişinin yükselişi

Hafif lezzetleri tercih ettiğimizin bir başka göstergesi ise; sahurda sipariş oranını artıran kahvaltı ve tost siparişleri oldu. Kahvaltı siparişleri sahur saatlerinde 3 kat artırırken, tost çeşitleri de sipariş oranını 2 kat arttıran başka bir lezzet oldu.

Hamur işinin gözdesi börek ve gözleme

Sahurda hamur işleri de hızlı bir yükselişe geçiyor. Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti börek, sipariş sayısını 3 kat artırarak sahurda da vazgeçilmez olduğunu ortaya koyuyor. Bir diğer sevilen hamur işi olan gözleme ise siparişini iki kat artırarak bu ürün grubunda ikinci sırada yer alıyor.

Türkler en çok makarna ve mantıya yöneldi

Haberin Devamı

Türk mutfağının geleneksel lezzeti mantı sahur saatlerinde sipariş adetini yüzde 35 artırırken, makarna ise mantı karşısında çok büyük bir yükselişe geçiyor ve siparişleri iki kat artırıyor.

Ev yemekleri sahurda da iftarda da revaçta

İftar sofralarında sipariş adetini geçen haftalara göre yüzde 55 oranında artıran ev yemekleri, sahur saatlerinde de yükselişini sürdürüyor ve siparişlerini yaklaşık yüzde 70 artırıyor.