Gazete Vatan Logo

Prof’un doçenti öldürme nedeni; taşeron Asuman

Prof’un doçenti öldürme nedeni; taşeron Asuman

Selçuk Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Ahmet G.’nin, Doç.Dr. Celalettin Öztürk’ü öldürmesinin altından ’aynı kadına aşk’ çıktı. İki öğretim üyesinin taşeron şirket kadrosundaki sekreter Asuman S.’ya aşık olduğu anlaşıldı

Konya Selçuk Üniversitesi’ni şoke eden korkunç cinayette her şey iki öğretim üyesinin, aynı kadına ilgi duymasıyla başladı. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan G. ile evli olan Kimya Mühendisliği Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet G., taşeron şirket kadrosunda bulunan ancak bölüm sekreterliğini yapan Asuman S.’ye ilgi duydu. Evli olan 35 yaşındaki Asuman S. iddiaya göre Doç. Dr. Celalettin Özdemir’le de gönül ilişkisine girdi. Kıskançlık krizi geçirdi... İddiaya göre sekreter Asuman S., olayın dekean tarafından duyulmasından korktuğu için Prof. Ahmet G.’den uzak durmaya başladı. Kimya Mühendisliği Bölüm Sekreteri olan Asuman S. iki hafta önce dekanlık isteğiyle bu görevinden alınarak, Turizm Fakültesi’nde görevlendirildi. ‘Asuman’dan ayrıl’ tehdidi... Gönül ilişkisinde olduğu kadının son günlerde Doç. Celalettin Özdemir’le samimiyetini ilerlettiğini gören Prof. Ahmet G., bunu hazmedemeyip kıskançlık krizine girdi. Cinayetten sonra evine gitmediği ve emeklilik dilekçesini verdiği belirtilen Prof. Ahmet G., sorgusunda cinayeti itiraf etti. Doç. Celalettin Özdemir’le aynı kadına ilgi duymaları nedeniyle tartıştıklarını anlatan Prof. Ahmet G., ailesi ve üçüncü kişilerin de duymasından korktuğu için cinayet işlediğini söyledi. Prof. Ahmet G.’nin ifadesinde “Doç. Özdemir’in odasına yanımda bıçakla gittim. İçeri girince kapıyı kilitledim. Ondan Asuman S.’den ayrılmasını istedim. Tartıştık. Tehdit etti. Aileme anlatacağını söyleyince, nasıl bu duruma geldiğimi hatırlamıyorum” dediği öğrenildi. Prof. tutuklandı, Asuman serbest Bu arada Doç. Celalettin Özdemir’i, öldüren Prof. Ahmet G., nöbetçi mahkemece tutuklandı. İki öğretim üyesiyle ilişkisi olduğu öne sürülen sekreter Asuman S. ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



Cinayetten sonra Asuman’la buluştu

Prof. Dr. Ahmet G.’nin, ifadesinde kanlı elbiseleri ve bıçağı çöpe attıktan sonra bir otelde sekreter Asuman S. ile buluştuğu ortaya çıktı. Bir süredir ilişkisi bulunan sekreter Asuman S.’ye çeşitli zamanlarda toplam 80 bin lira para verdiği ileri sürülen Prof. Dr. Ahmet G., oteldeki buluşmada şimdi kendisinin ihtiyacı olduğunu söyleyerek para istediği ancak alamadığını söylediği belirtildi.

Prof’un Dekan eşi kanlı elbiseyi gördü

Prof. Dr. Ahmet G.’nin cinayetten sonra kanlı elbiselerle eve gittiği ve eşi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan G. ile karşılaşınca, eşinin sorusu üzerine kimyevi madde döküldüğünü söylediği öne sürüldü. Kıyafetlerini değiştiren Prof. Dr. Ahmet G.’nin, kanlı elbise ve olayda kullandığı bıçağı ise Sakarya Mahallesi’ndeki bir çöp konteynerine attığı yönünde ifade verdiği öğrenildi. Ancak aramada bulunamadı.

Öldürüp anahtarı kampüse gömdü


PROF. Dr. Ahmet G. ile ölen Doç. Dr. Celalettin Özdemir’in, Asuman S. yüzünden en son geçen cuma günü öğrencilerinin önünde kavga ettikleri öne sürüldü. Ölen Doç.Dr. Özdemir’in Prof. Ahmet G.’ye, ilişkiyi YÖK’e bildireceği tehdidinde bulunduğu iddia edildi. Prof. Dr. Ahmet G.’nin olay günü, Doç. Dr. Özdemir’i, boğazını kesip öldürdükten sonra, kapıyı kilitlediği ve anahtarı da kampus içine gömdüğü ortaya çıktı. Yapılan yer göstermesinde ise anahtarın bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı