Seks tutkusu uzun süre devam edebilir

Cinsel isteksizlik tüm dünyada en sık görülen kadın cinsel sağlık sorunu. Neredeyse 10 kadından 4’ü cinsel isteksizlik yaşıyor. Cinsel isteksizliğin altında organik, psikolojik, duygusal nedenler olabiliyor. Ancak cinsel isteğinizin esas hakimi sizsiniz.

Boşanma oranlarının giderek arttığı günümüzde uzun süreli ilişkilerin sırları merak ediliyor. Son günlerde ‘The Journal of Sex Research’ dergisinde yayınlanan ve bu konuda yapılan en geniş kapsamlı çalışmalardan sayılan yeni bir araştırmada merak edilen sırlar açığa çıktı.

Bu sırları hatırlayın:

- İşte yaklaşık kırk bin kişiyi inceleyen çalışmanın en can alıcı noktaları:

- Daha sık seks yapmak seks tatmini ve tutkunun devamı için önemli bir faktör.

- Düzenli orgazm olmak ve karşıklıklı tatmin sağlamak tutkunun devam etmesini sağlıyor.

- Sekste karşılıklı zevki arttıracak yeniliklere açık olan çiftlerde tutku daha uzun sürüyor.

- Seksi ortama, ambiyansa, ön hazırlığa vakit ayırarak devam ettiren çiftlerde tutku artıyor.

- Hızlı sekse değil uzun bir ön hazırlık ve keyifli bir birliktelikle yavaş seks anlayışına yakın duran çiftlerde tatmin ve tutku artıyor.

- İlişkilerinde sevgilerini ifade eden, aşk ve tutku hislerini gün içinde sözle veya mesajla belirten, birbirlerine sevgi ve anlayışla yaklaşan çiftler bu olumlu havayı yatak odasına taşıyor.

Haberin Devamı

- Duygusal yakınlıklarını fiziksel yakınlıkla birleştiren çiftlerde, örneğin daha sık sarılan, dokunan, masaj yapan ve birlikte gülenlerde seks tatmini ve heyecanı devam ediyor.

- Vakitsizlikten yakınmak yerine seks için sözleşmek, romantik kaçamaklar planlamak ve süprizlerle partneri mutlu etmek ilişkideki heyecanı canlı tutuyor.

- Cinsel iletişime önem veren, karşılıklı olarak birbirlerinin nelerden hoşlandığını, nelerden zevk aldığını öğrenmeye gayret eden çiftler seks hayatında daha mutlu.

- Sekste heyecanı canlı tutmak için gayret göstermek en önemli faktörlerden biri. Karşılıklı gayret ve istekle seksin rutinleşmemesi için özen gösteren çiftlerin üçte birinden fazlası on, yirmi yıl geçse de tutkuyu devam ettiriyor.

- Seksi sadece görev hissiyle devam ettirenler ise cinsel tatmin ve tutkuda büyük bir düşüş yaşıyor.

Seks tutkusu uzun süre devam edebilir

Cinsel sorunlarda yardım alın

Bu çalışmanın bize sunduğu en önemli verilerden biri seks tatmininizi azaltacak, isteğinizi düşürecek ve orgazm olmanızı engelleyecek faktörlere karşı dikkatli olmanız gerektiği. Çünkü herhangi bir cinsel ağrı sorunu, orgazm güçlüğü, sertleşme problemi-erken boşalma, cinselliği olumsuz etkileyecek sağlık sorunları veya ilaçlar, ilişki problemleri, stres gibi nedenlerle cinsel zevk ve istekte düşüş yaşıyorsanız cinsel tutkuyu uzun süre devam ettirmeniz güç.

Haberin Devamı

Bu nedenle sizde veya eşinizde var olan sorunlarla ilgili iletişim kurmanız, birbirinize destek olmanız ve yardım almanız uzun süreli ilişkinizde heyecanı, tutkuyu ve cinsel isteği devam ettirmeniz açısından şart.

Yavaş seksin önemi

Modern hayat nedeniyle cinsellikteki duygusallığın, tensel paylaşımın ve karşılıklı zevkin yerini hızlı seks aldı. Hızlı sekste amaç doğal bir ihtiyacı gidermek, eşlik görevini yerine getirmek ya da sadece günlük gerginliklerden kurtulmak olabiliyor. Hızlı seks sonucu kadınlarda orgazm olamama, kuruluk ve cinsel ağrı görülebiliyor. Çoğu çift için uzun vadede heyecan kaybına yol açıyor. Erkeklerde de sertleşme ve boşalma problemleri de görülebiliyor. Tam tersine keyifli ve uzun bir önsevişme, rahat ve keyifli bir cinsel beraberlik çiftlerde tatmini ve isteği artırıyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR