40 yaşı geçen göbekli erkekler performansa dikkat edin!

Otuzlu yaşlardan itibaren azalan testosteron seks gücünü düşürünce yaşam şekliniz, hastalıklarınız, ilaç seçiminiz ve psikolojik sağlığınıza dikkat etmiyorsanız cinsel sorunlarla karşılaşmanız büyük olasılık! Özellikle de göbekliyseniz!

Testosteron düşünce neler olur?

Testosteron yaşa bağlı olarak azalıyor. Öncelikle performans kaybına yol açıyor. Ancak testosteron aynı zamanda kas kitlesini, yağ kitlesini, kemik yoğunluğunu, metabolizmayı etkileyen de bir hormon. Dolayısıyla testosteron düştüğünde göbeklenme, kilo artışı, metabolizma yavaşlaması, kemik erimesi gibi sıkıntılar oluşuyor. Yani hafif göbeklendiğinizi, güçsüzleştiğinizi hissediyor, sabah sertleşmelerinde azalma yaşıyor, cinsel isteğinizin düştüğünü, daha zor sertleşme sağlayıp sürdürebildiğinizi fark ediyorsanız aklınıza testosteron düşüklüğü gelmeli. Ayrıca göbek çevresinde biriken yağların cinsel gücü azaltıcı etkisi var. Bu yağlar kadınlık hormonları salgıladığından sonuç cinsel isteksizlik ve sertleşme kaybı.

Zaman içinde iyice kötüleşebilir

Haberin Devamı

Testosteron düşüşü ilerleyen yaşa bağlı olarak azalmaya devam edeceğinden şikayetleriniz zamanla kötüleşebilir. Sertleşme kalitesi iyice azalır, birkaç ilişkiden birinde sertleşme sorunu yaşarken çoğu zaman yaşamaya başlarsınız, cinsel isteğiniz düşer, boşalma süresi değişir. Bu durum performans endişesi dediğimiz cinsellikte performans gösterip göstermeyeceğinize dair yoğun bir korkuya da dönüşebilir. Yatak odasından kaçabilir, eşinizin cinsel taleplerine cevap verememe endişesiyle ondan uzaklaşabilirsiniz.

Kimler risk altında?

Testosteronun bu yaşa bağlı düşüşünü en çok metabolik sendromlu erkekler hissediyor. Ama tek risk bu değil. Bazı geçirilen hastalıklar, kullanılan ilaçlar, aşırı hareketsizlik ve obezitede bu düşüş hızlanıyor.

Tüm bu tabloyu tetikleyen önemli bir faktör de stres. Testosteronun testisler üzerindeki üretimi beyinden salgılanan hormonların kontrolünde. Özellikle de beyinde duyguları yöneten bölümler işin içinde. Bu nedenle yoğun stres yaşayan bir erkekseniz sorununuz sadece psikolojik değil hormonsal da olabilir. Kırklı yaşlardan sonra siz de testosteron kontrolü yaptırması gereken riskli kategoridesiniz.

Haberin Devamı

Ne yapabilirsiniz?

Cinsel isteksizlik, sertleşme sorunu ve diğer tüm cinsel sorunlarda mutlaka tam bir tıbbi araştırma yapmak gerek. Hormonların seviyesi, penis damar ve sinirlerin ne durumda olduğu anlaşılmalı. Bunlar için günümüzde çok başarılı yöntemler var ve cinsel yönden biyolojik gücünüzü size söyleyebiliyoruz. Ardından kişinin metabolik durumu, hastalıkları, kilosu, kullandığı ilaçlar da gözetilerek özel bir tedavi planı oluşturuluyor. Bunun içinde ilaçlar da olabiliyor, penis şok dalga tedavisi de. Bazen cinsel bölgedeki kasları kuvvetlendiren yöntemleri bazen de hormon desteklerini tercih ediyoruz.

"Eğer cinsel isteğinizde azalma varsa ve göbek bölgeniz yağlanmışsa endişelenin."

Erken tanı önemli

Beslenme planı ve metabolik takip her zaman yardımcımız. Testosteronu artıracak ve metabolik sendromu azaltacak beslenme programları uyguluyoruz. Tüm bunları prostat sağlığını da gözeterek yapıyoruz. Gerektiğinde performans endişesi, stres yönetimi gibi konularda da psikolojik destek sunuluyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR