Dikkat penisiniz küçülebilir!

Penis boyu erkeklerin en önemli sorunlarından biri. Ancak, pek çok dış etken penis boyunu ufak gösterebiliyor...

Penis boy ve hacmi cinsellikte erkeklerin en önem verdiği konu olmaya devam ediyor. Penis boyutlarını arttırmak isteyen erkekler bir yana erkekleri bekleyen ciddi bir tehlike var: Penis küçülmesi. Penis bazı durumlarda gerçekten küçülebiliyor. İşte dikkat etmeniz gereken o durumlar:

Sertleşme sorunu: Cinsellikte en önemli faktör sertliğin tam olarak oluşması ve ilişki boyunca bu sertliğin devam ettirilmesi. Sertleşme sorununda penis tam olarak sertleşmediğinden göreceli olarak küçük algılanabiliyor. Bu durumda sertleşme sorununun tam olarak çözülmesi ve penisi fitleştiren tedavilerle penis boy ve hacmi optimum seviyeye getiriliyor.

Yaşlanma: Yaşlanma erkeklerde hem sertleşme hem boşalma işlevlerinde değişim meydana getiriyor. Testosteron hormonu azalıyor, penis damar ve sinirleri yaşlanıyor. Sertliğe ulaşmak, devam ettirmek, arzu edilen sürede boşalmak zorlaşıyor. Penisin dik ve hacimli görünmesini sağlayan penis kasları da gevşiyor. Böyle bir durumda fonksiyonu çok yönlü destekleyerek hormonları ve penisin lokal dokusunu iyileştirmek yararlı oluyor.

Haberin Devamı

Aşırı kilo: Kilo fazlalığı ve özellikle aşırı göbeklenme erkeklerde “gömülü penis” denilen bir duruma yol açabiliyor. Penis boyu aslında anatomik olarak normal olsa da penisi çevreleyen yoğun yağ dokusu nedeniyle penis sanki çok küçükmüş gibi görünebiliyor. Bu durumda fazla kilolardan kurtulmak rahatlatıcı olsa da gerekli noktada penisi kaplayan yağ tabakası cerrahi olarak yer değiştirilip penise kalınlaştırma yapmak amacıyla kullanılabiliyor.

Prostat ameliyatı: Özellikle prostatın kötü huylu büyümesi yani prostat kanseri durumunda uygulanan bazı ameliyatlarda penis bir miktar küçülebiliyor. Bu nedenle öncelikle prostat kanserinin erken tanısıyla daha lokal tedavilerin yapılması önemli. Ayrıca prostat ameliyatları sonrası uygulanan penis rehabilitasyonları da işe yarıyor.

Peyronie hastalığı: 40 yaş üzerinde sık görülen peyronie hastalığında peniste oluşan plaklar penisin eğilmesine neden oluyor. Sertleşmeyle ağrı ve ciddi oranda eğrilik yaşanabiliyorw. Penisteki şekil değişimi penisin boy ve en olarak küçülmesine de yol açabiliyor. Bu nedenle penisinizde leblebi boyutunda küçük sert bölgeler fark ediyorsanız vakit kaybetmeden yardım alın.

Haberin Devamı

İlaçlar: Bazı ilaçlar, örneğin anti-androjenler penis boyutları üzerinde olumsuz etkisi olabiliyor.

Penis boyu kaç cm olmalı?

Penis büyüklüğü erkekten erkeğe değişiyor. Penis boyunun yetersiz olduğunu düşünen pek çok erkeğin aslında normal bir anatomisi var. Yapılan çalışmalar penis boyunun ortalama 11-16 cm arası değişebildiğini gösteriyor. Yaklaşık 15 bin erkeğin verilerini inceleyen bir çalışmada dünyada erkeklerde ortalama penis boyu sertleşme halindeyken 13.12 cm, yumuşak haldeyken ise 9.16 cm olarak ölçüldü. Yine penis hacmi açısından da sertleşme halindeyken 11.66 cm, yumuşak haldeyken 9.31 cm’lik bir ortalama genişlik tespit edildi. Klinik gözlemlerim doğrultusunda bu çalışmadaki yumuşak haldeki penis ölçümlerinin biraz yüksek bile olduğunu söylemeliyim. Yine yumuşak haldeki penisin uzunluğu 7 cm ve altında ise penis yetersiz boyutta kabul edildiğini belirtmeliyim.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR