40 yaş sonrasında erkekleri bekleyen tehlike: Penis eğriliği

Hastalarım son zamanlarda cinsel bölgelerinin estetik görünümüne dair çok fazala soru soruyor.

Pek çok hastam cinsel bölgesindeki estetik görünüme önem veriyor. Penis boyutları, hacmi ve şekli bu nedenle bana en çok danışılan sorular arasında. Son zamanlarda 40 yaş üzerinde giderek yaygınlaşan bir soruna şahit oluyorum: Penis eğriliği. Bu sıkıntı sadece görsel açıdan problem yaratmıyor, cinsel ilişkiyi engelleyecek ölçüde ilerleyebiliyor.

Ergenliği takip edin

Penis eğriliklerinin bir kısmı doğuştan. Bu sorun özellikle ergenlik döneminde meydana çıkıyor. Çünkü ergenlik döneminde vücutta artan testosteron salgısıyla birlikte sertleşme fonksiyonu da ateşleniyor. Penis yumuşak haldeyken fark edilmeyen eğrilik, sertleşme halindeyken bir anda görülür hale geliyor. Bu durum pek çok genç erkeğin cinsel öz güvenini azaltıyor. Hatta ilerleyen dönemde cinsellikten soğuma, seksten kaçınma, karşı cinse yaklaşma korkusuna kadar varabiliyor. Erkek çocukların büyümesini dikkatle takip etmek şart. Doğuştan penis eğriliğinde gecikmeden yardım alınması ve cerrahi işlemin yapılması önemli.

Haberin Devamı

40 yaşı aşanlar tehlikede

Sonradan gelişen penis eğriliklerinin arasında en yaygın olanı Peyronie hastalığı. Bu hastalıkta peniste plak tarzında sert alanlar meydana geliyor ve plaklar penisi sertleşme anında bir yöne doğru çekiyor. Sonuçta penis eğriliyor. Bu eğriliğin derecesi zamanla artabiliyor. Sertleşme anında yoğun bir ağrıya, sertleşme güçlüğüne yol açabiliyor. Çok ileri vakalarda penis o denli eğriliyor ki cinsel birleşmeyi sağlamak imkansız hale geliyor. Peyronie hastalığına 40 yaşın üzerinde sık rastlıyoruz. Bu yüzden dikkatli olmakta fayda var. Son yıllarda artan şeker hastalığı da penis eğriliği için önemli bir risk faktörü. Şeker hastalığında peniste eğrilik yaratan plaklar sık görülüyor.

Penis kırıkları da eğrilik yapar

Penis eğriliği yaratan önemli bir neden de penis kırılmaları. Penis kırılır mı? Nasıl kırılır? gibi sorularla sık karşılaşıyoruz. Öncelikle penisin kırılamayacağını belirteyim. Çünkü penisin içinde kemik yok! Ancak penis yırtılabiliyor! Cinsel ilişki sırasında değişik pozisyonlarda travma oluştuğunda veya penis aşırı zorlandığında penis dokusunda yırtılmalar görülebiliyor. Bu yırtılmalar hemen cerrahi tedavi ile tamir edilmezse peniste eğriliğe neden oluyor. Yani cinsellik esnasında ani, yoğun bir acı yaşarsanız mutlaka vakit kaybetmeden acil bir uzmana başvurun.
Hemen tedavi şart!
Peyronie hastalığında çoğu zaman ansızın bir gün peniste bir veya birden fazla plak olduğunu fark ediyorsunuz. Ve tabii çok şaşırıyorsunuz. İşte bu noktada sorunu geçiştirmeden hekime başvurmanız çok önemli. Zira hastalığın ilk bir yılında ilaç tedavileri ile başarılı sonuçlar alınıyor. Penis ütüsü olarak bilinen şok dalga tedavileri de verilebiliyor. Ancak sorun bir yılı aşkın süredir devam ediyorsa o zaman cerrahi işlemlere başvuruyoruz. Penis eğriliği ciddi oranda sertleşme sorunu yaratıyor. Bu nedenle sadece estetik bir sorun olarak değil performans açısından da eğrilikler çok önemli.
Peyronie hastası olabilir misiniz?
Peyronie hastalığını genellikle dört şekilde görüyoruz:
- Başlangıçta sertleşme sırasında ağrı ve ilişkiye girmekten rahatsızlık duyabilirsiniz.
- Penisinizde plakları hissedebilir, hatta bir miktarda penis eğriliği yaşayabilirsiniz. Ancak bu durum ilişkiye girmenize mani olmaz.
- Penis eğriliğiniz o kadar artmıştır ki, ya fiziksel olarak ilişkiye giremezsiniz ya da ilişkiye girmeye çalıştığınızda ağrınız olur.
- Penis eğriliği ile birlikte sertleşme sorunu da yaşarsınız.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR