Aldatmanın anatomisi

İlişki söz konusu olduğunda en çok araştırılan konulardan biri aldatma. Son dönemde yapılan araştırmalarda hormonların da aldatma hissi üzerinde etkili olduğu gösterildi. Peki erkekleri aldatmaya iten faktörler ne? Andropoz dönemindeki erkekler daha mı çok aldatıyor? İşte tüm bu soruların yanıtlarını bu pazar yazımızda bulacaksınız.

Testosteron yükeskliği

İtalya’da yapılan ve evlilik dışı yaşama olasılığı ile hormonların ilişkisini araştıran bir çalışma aldatma ve hormonlar konusunda ilginç sonuçlara ulaştı. Buna göre total testosteron seviyeleri, penise giden kan akımı ve testis hacmi arttıkça erkeklerin aldatma grafiği de yukarıya doğru tırmanış gösteriyor.

Aldatma geni var

Karolinska Enstitüsü’nde yapılan bir çalışma insanlarda “Aldatma Geni” olarak tanınan RS3 334 geninin önemli bir bağlılık düşmanı olduğunu gösterdi. Bu genin varyasyonları ilişkilerimize ne kadar bağlı olduğumuzu belirliyor.

Her şey biyolojik değil!

Aldatma konusunda hormonsal ve genetik yatkınlık olsa bile diğer tüm faktörler (duygular, düşünceler, kişilik, ilişki kalitesi, cinsel hayat memnuniyeti, aldatmaya bakış gibi) de aldatma üzerinde etkili. Eşiyle ilişki problemleri yaşayan ve ailede sorunları olanlarda bu olasılık sıklaşıyor. Stresli bir ortamda çalışan, genel olarak kendini mutsuz hissedenler de aynı durumda. Cinsel problemler aldatma riskini tetikliyor.

Haberin Devamı

Orta yaş krizi tetikliyor

Andropozda erkekler gençlik yıllarına olan özlemlerini, tutkularını, cinsel olarak kendilerini daha güçlü hissetme ihtiyaçlarını yeni duygusal uyaranlarda arıyorlar. Hormon eksikliği ve cinsel isteksizlik; kişilik çatışmaları, monotonluk hisleri, beklentilerin azalması, kendini değersiz görme, geçmiş hayatında yeterince tatmin olamama gibi faktörlerle birleştiğinde erkeğin eşinin dışındaki kadınlara yönelmesine yol açabiliyor. Erkekler yaşamlarını gözden geçirirken aşkı ve cinselliği farklı bir partnerle tekrar keşfederek bu sıkıntılı dönemi aşacaklarını zannediyorlar. İlişki kalitesi, iletişim eksikliği yaşayanlarda dışarıya yönelme kolay oluşuyor.

Haberin Devamı

Yenilik arayışındaysanız:

İlişkinizde yenilik arayışındaysanız kendinize dürüst davranın. Aşağıdaki soruları düşünüp yanıtlamanız doğru adımlar atmanıza yardımcı olacaktır.

lİlişkinizdeki sorunlardan kaçmak mı istiyorsunuz?

İlişkinizi sonlandırmayı mı düşünüyorsunuz?

Sertleşme sorunu - erken boşalma - isteksizlik yaşıyor ve bunun nedenini eşe mi bağlıyorsunuz?

Yaşadığınız cinsel sorunlar nedeniyle eşinize karşı mahcup hissediyor ve kaçmak mı istiyorsunuz?

Cinsel hayatınız rutinleşti mi?

Eşinizle ilişkinizi ve cinsel hayatınızı konuşmakta zorlanıyor musunuz?

Günlük sıkıntılar ve stresler nedeniyle hayatınıza heyecan katacak bir yenilik mi arıyorsunuz?

DİĞER YENİ YAZILAR