Ay ay cinsel sağlık takvimi

Yeni yılda cinsel performansınızı ve ilişkinizi ateşlemek istiyorsanız sizin için hazırladığımız cinsel sağlık takvimini adım adım takip edin!

Ocak

Cinsel gücü ölçtür

Modern hayattaki pek çok yaşam tarzı yanlışı cinsel gücü düşürüyor. Diyabet, yüksek tansiyon, damar sorunları ve kullanılan ilaçlar da cinsel sorunlara zemin hazırlıyor. Dolayısıyla bu yıla cinsel gücünüzü ölçen bir cinsel check-up yaptırarak başlayın. Testosteron seviyeleri, penis sinir iletisi, penis hissiyatı, penis kasları ve penise damarlarını kontrol ettirin. Cinsel yolla bulaşan hastalıkları unutmayın.

Şubat

Aşkı ateşleyin
Şubat denince akla hemen sevgiler günü geliyor. Pek çok erkek bu özel günde yoğun bir performans baskısı yaşıyor. Bu sene, sevgililer gününü bir “kaygı”, “stres”, “endişe” kaynağı olarak değil, eşinizle duygusal ve fiziksel paylaşım zamanı olarak değerlendirin. Sayılara değil, “onu” mutlu etmeye odaklanın. Performansla ilgili kaygı duyuyorsanız önce hekime danışıp uygun tedavileri öğrenin.
Mart
Estetiği planlayın
Penisteki boy, şekil ve hacim sorunları erkekleri cinsellikten soğutuyor. Bu sorunlar sadece estetik kaygılara neden olmuyor. Sertleşme sorunu gibi daha ciddi cinsel fonksiyon problemlerine de yol açıyor. Bu nedenle mart ayında bir uzmana danışarak penis estetik ameliyatları hakkında fikir alabilirsiniz. Penis büyütme, kalınlaştırma veya şekil düzeltme ameliyatları ile cinsel özgüveninizi yükseltebilirsiniz.
Nisan
Açık hava çıkın
Bahar aylarında vücudunuzun biyolojik ritmi değişmeye başlıyor. Daha çok açık hava ve daha bol oksijenin olduğu yerlere giderek partnerinizle kendinizi şarj edin. Aktif oksijen molekülü olarak uygulanan ozon gazı tedavileri de cinsel anti-aging programlarında ve cinsel bölge gençleşmesinde kullanılabiliyor.
Mayıs
Penise yaz öncesi şoku
Penis damarları erkek vücudunun en küçük damarları arasında. Bu nedenle yüksek kan şekeri - kolesterol fazlalığı - tansiyon ile sigara - aşırı alkol, kilo fazlalığı gibi problemler ilk etkilerini penis damarlarında gösteriyor. Sertleşememe veya sertliği hemen kaybetme başlıyor. Teknolojik gelişmeler sayesinde penis damarlarındaki hasarları onarmak artık mümkün. Penis şok dalga tedavisi ile var olan damarsal yetmezlik, sinir ileti kusurları ve cilt yaşlanması geri dönüştürülebiliyor.
Haziran
Daha çok hissedin
Cinsellik beyinde başlıyor ancak cinsel bölgeye giden bu sinyaller cinsel bölgede sinirlerinde sorun olduğunda hedefine ulaşamıyor. Günümüzde penis hissiyatını ölçmek artık mümkün. Nörolojik durum hakkında bilgi veren bu yeni testlerle, erkeklerde erken veya geç boşalma sorunları da aydınlatılabiliyor.
Var olan sorunların giderilmesiyle cinsel bölgede his artışı yaşayabilirsiniz.
Temmuz
Fit penis için özel egzersiz koçu
Cinsel bölgeyi bir ağ tabakası gibi çevreleyen kas yapısı erkek cinselliğinde çok önemli işlevlere sahip. “Aşk kasları” olarak da bilinen bu adele yapısı aşırı az veya çok çalıştığında idrar kaçırma, cinsel ağrı, prostat enfeksiyonları, cinsellikten zevk alamama, erken boşalma görülüyor. 15-45 dakika süren pelvik biofeedback çalışmaları ile klinik ortamda bu kaslar ile kavernöz kası yönetmeyi öğrenebiliyorsunuz.
Ağustos
Toksinleri atın
Lenf sistemi bir süzgeç gibi vücuttaki hücresel atıkları, toksik maddeleri, metabolizma artıklarını ve patojenleri filtre edip temizledikten sonra kan dolaşımına iade ediyor. Yeni sistemlerle vücuttaki lenf akışını teşvik etmek, fazla sıvının, toksinlerin, ödemin ve atık maddelerin cinsel bölgede göllenmesi önlenebiliyor.
Eylül
Güç kazanın
Cinsel bölgede oluşan yağ birikimi penisin olduğundan küçük gözükmesine, penis kaslarının gevşemesine ve performansın düşmesine yol açıyor. Bu durumda özel stimulasyon teknikleri ile seçilmiş kas bölümlerinin güçlendirilmesi ve yağ dokusunun azaltılması sağlanabiliyor. Bunlara ek olarak bölgesel incelme sağlanıyor ve metabolizma hızlandırılıyor. Sonuç daha fit duran ve daha büyük gözüken penis!
Ekim
Kontrol zamanı
Sonbahardan itibaren cinsel istek ve uyarılmayı yöneten testosteron hormonu ilkbahar ve
yaza oranlar düşmeye başlıyor. Eylül ayına girerken, cinsel isteğinizde, performansınızda, zevkinizde bir düşüş yaşamamanız için mutlaka hormon seviyelerinizi kontrol ettirin. Eğer bir eksiklik varsa hormon yerine koyma tedavileri hakkında hekiminizden fikir alın.
Kasım
Performans testi
Sertleşme ilaçları ve penis enjeksiyonları penise giden kan akışını arttırıp performansı ateşlese de bazı durumlarda sertleşme iyileşmiyor. Ancak bu durumda cinsellikten emekli olmak gerekmiyor. Penis protezleri ile gençlik dönemindeki kaliteli sertleşmelere sahip olunabiliyor. Bu protezler vücutta kalıcı olduğundan cinsel isteğinizin olduğu her an, sertleşme kaygısından uzak başarıyla performans sergileyebilirsiniz.
Aralık
Prostat kontrolü
Prostat orta yaşlardan itibaren erkeklerde cinsel performansı en sık düşüren sorunların başında geliyor. Erkek vücudunda meydana gelen hormon değişimleri nedeniyle aslında her erkek 40 yaşından sonra prostat büyümesi yaşıyor. Bu nedenle aralık ayında mutlaka PSA testini ve diğer ileri tetkikleri yaptırarak prostatınızı kontrol ettirin.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR