Keyifli seks için tuzu azaltın

Yüksek miktarda vücutta biriken fazla sodyum tansiyon yüksekliğine, bu da cinsel performansın düşmesine sebep oluyor.

Tuzun içindeki sodyum aslında vücut sıvılarının dengesini sağlayan önemli bir mineral. Günde 1 çay kaşığı tuz ile aslında günlük ihtiyacınız olan sodyumun hepsini alıyorsunuz. Maalesef günümüzde pek çok kişi bu miktarın kat ve kat fazlasını tüketiyor. Bu şekilde vücutta biriken fazla sodyum yüksek tansiyon için önemli bir risk faktörü. Üstelik bazı kişilerde sodyum duyarlılığı bulunuyor. Bu kişilerde sodyum kan basıncını çabucak yükseltip yüksek tansiyonu arttırabiliyor Tansiyon kontrolü için sadece sofra tuzuna dikkat etmek yeterli değil. Hazır soslar, turşu, kabartma tozu, konserve gıdalar, tuzlu kraker ve atıştırmalıklar, fast-food, işlenmiş etler gizli tuz kaynaklarıdır. Bu yiyecekleri azaltarak kan basıncınızda fark edilir düşüşler yaşayabilirsiniz Böylece cinsel bölgenize giden kan akışında da belirgin bir artış oluşur.

Yüksek tansiyon cinselliği bozuyor

Yüksek tansiyonun en önemli yan etkilerinden biri cinsel hayatınızda ortaya çıkıyor. Bir çalışmaya göre, 40 yaşın üzerinde yüksek tansiyonu olan erkeklerin yarısında sertleşme sorunu görülüyor. Hem yüksek tansiyon, hem de bu hastalığın tedavisinde kullanılan ilaçlar performansı düşürebiliyor. Birçok hasta da tansiyonunun daha da yükselmesinden endişelenerek cinsellikten kaçınıyor. Yüksek tansiyona bağlı gelişen sağlık sorunları da cinsel gücü düşürebiliyor. Oysa alacağınız önlemlerle hem yüksek tansiyonu kontrol altında almak hem de cinsel motivasyonu artırmak mümkün!

Haberin Devamı

Tansiyonu yükseltmeyen 9 seks önerisi

- Cinsellikten 3 saat önce aşırı yemek yemeyin ve alkol almayın.

- Seks için dinlenmiş olduğunuz bir saat seçin.

- Aşırı stresli veya gergin bir gün sonunda cinsellik yaşamadan önce biraz rahatlayın. Ilık bir duş alın, biraz uzanın, sakinleşin.

- Odanızın ısı seviyelerini ayarlayın. Aşırı sıcak veya soğuktan kaçının.

- Önsevişme vücudunuzu cinselliğe hazırlar.

- Önsevişmeyi atlamayın ve cinsel uyarılmayı adım adım yükseltin.

Haberin Devamı

- Sertleşme ilaçları kullanıp eşinizden saklıyorsanız, bu durum sizi strese sokabilir. Dürüst olmayı deneyin.

- Bu aralar sırasında sertleşmeyi kaybedebilirsiniz. Tekrar uyarılmak için kendinize zaman tanıyın.

- Eğer sertleşmeyi sağlamada ya da sürdürmede 2 ayı aşkın süredir sorun yaşıyorsanız vakit kaybetmeden bir uzmandan yardım alın.

Yaşam tarzı değişikliği şart

Seks tansiyonu hafif-orta şiddetli bir egzersiz kadar artırıyor. Sistolik (büyük) tansiyonu 120 mmHg’den yaklaşık 150-180 mmHg’ye kadar çıkartabiliyor. Ancak daha az efor gerektiren aktivitelerde tansiyon bu kadar yükselmiyor. Dolayısıyla eğer 15-20 dakika bir sıkıntı yaşamadan yürüyüş yapabiliyorsanız seksten kaçınmanıza gerek yok. Tansiyonunuzu düşürecek yaşam tarzı değişiklikleri, gerekiyorsa tansiyon ilaçlarının kullanımı ile yüksek tansiyonu kontrol altına alırsanız seks yapabilirsiniz.

Sertleşme ilaçlarına dikkat

Sertleşme sorununda gördüğümüz en büyük yanlış, herkesin reçetesiz şekilde ilaç kullanması. Oysa bu ilaçlar kontrol edilemeyen yüksek tansiyon sorununda önerilmiyor. Tansiyon sağlıklı sınırlara indiyse, sertleşme ilaçları kullanılabilir. Yüksek tansiyonda bu ilaçların kullanım şeklinde değişiklik yapmak da gerekebilir. Hastanın sağlık durumu, geçirdiği hastalıklar-ameliyatlar, kullandığı diğer ilaçlar göz önünde bulunduruluyor. Nitrat türü başka bir ilaç alıyorsanız sertleşme ilacı almayın. Dolayısıyla bu ilaçları kendi kendinize kullanmayın.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR