Seks sıklığını neler etkiliyor?

Yapılan çalışmalar çiftlerin haftada 2-4 seferden ayda 2-4 sefere uzanan bir seks sıklığı olduğunu gösteriyor. Seks sıklığını etkileyen pek çok faktör var. İşte bazıları...

Pek çok hastam bana haftada kaç kez seks yapmanın sağlıklı ve gerekli olduğunu soruyor. Bu hastalarımdan kimisi cinsel isteksizlikten, kimisi eşinin cinsel soğukluğundan, bazısı da aşırı cinsel istekten şikayetçi! Haftalık seks sayısı özellikle çiftin arasında fikir uyuşmazlığı olduğunda daha da önem kazanıyor. Bir taraf haftada 2 seks yapmayı isterken, diğer taraf hergün seks yapma ihtiyacındaysa o zaman anlaşmazlık oluşuyor. Peki seks sıklığını neler etkiliyor? Her çift dönemsel olarak daha fazla veya daha az seks yapabilir. Her çiftin kendine uygun bulduğu seks sıklığı da farklıdır. Yapılan çalışmalar çiftlerin haftada 2-4 seferden ayda 2-4 sefere uzanan bir seks sıklığı olduğunu gösteriyor.

Seks sıklığını etkileyen faktörler

- Yaş

- Cinsel fonksiyon sorunları (erkekte sertleşme sorunu, erken boşalma, testosteron düşüklüğü, kadında libido eksikliği, orgazm sorunu vs)

Haberin Devamı

- Cinsel iletişim eksikliği

- Stres, despresyon

- Fiziksel, duygusal durum

- Hastalıklar ve ilaçlar

- Vakitsizlik

- İlişki durumu.

En az 3 haftada bir seks yapın

Ne kadar sık seks yapılması gerektiğinden önce bu işin düzenine dikkat etmelisiniz. Örneğin haftada bir veya iki defa seks yapıp, ardından 2 ay vermektense, düzenli şekilde belli aralıklarla beraberlik yaşamak cinsel hormonları düzenliyor. 3 haftadan daha az bir sıklık tüm cinsel hormonları ve cinsel fonksiyonları altüst ediyor. Bana sorarsanız her hafta 1-2 kez seks yapmak hem cinsel fonksiyonlar hem de eşinizle olan duygusal bağınızdan açısından şart.

10 çiften biri aseksüel...

Yapılan çalışmalar 10 çiftten birinin aseksüel evlilik yaşadığını gösteriyor. Bunu hiç seks yapmamak gibi düşünmeyin. Yılda 10 defadan az seks yapılan bir ilişki de bu kategoriye giriyor. Eğer aseksüel bir evliliğiniz varsa sorunu ciddiye alın. Erkekte sertleşme sorunu, erken boşalma, testosteron düşüklüğü, kadında orgazm problemi, cinsel isteksizlik seks sıklığını düşürebilir. Haftada 8-9 seferden fazla seks istiyor, matürbasyon yapıyor, stresli durumlarda hemen seks yapmak istiyorsanız dikkat!

Haberin Devamı

Erkeklerde alarmlar ne zaman çalar?

Birçok kadın hastamız eşlerindeki cinsel istek kaybından şikayet ediyor. Ancak erkekler sürekli cinsel istek duymazlar. Bu durum her zaman erkeğin eşinden soğuduğu anlamı taşımaz. Son yıllarda genç erkeklerde de aynı orta ve ileri yaştaki erkekler gibi testosteron hormonunun düşüşüne sık rastlıyoruz. Testosteron eksikliğinin tanısı, total-serbest testosteron ve diğer seksüel hormonların incelenmesiyle kesinleşiyor. Bu durumda testosteron takviyeleri ile seksüel istek ve sertleşme kalitesi yükseltilebiliyor.

DİĞER YENİ YAZILAR