Bilinmesi gereken yatak odası sırları!

Pek çok erkek yanlış bilgiler, kıyaslama ve performans endişesiyle kendine gerçekçi olmayan hedefler koyuyor.

Sağlık konularında şehir efsanelerine çok sık rastlanıyor. Konu, zaten açıkça konuşulamayan cinsellik olduğunda ise bu efsaneler oldukça fazlalaşıyor. Şehir efsaneleri cinselliğe bakışı etkiliyor, yanlış bilgiler cinsel sorunların başlaması ve devam etmesinde önemli bir rol oynuyor. İşte erkeklerin bilmesi gereken yatak odası sırları!

1-Erkekler gerçekçi olmayan performans hedefleri koyuyor

İyi bir seks performansının tanımı aslında oldukça subjektif ve kişisel. Ancak her erkeğin sekste beklediği bazı ortak başarı kriterleri var. Bunların başında sertleşme kalitesi ve boşalma süresi geliyor. Birçok erkek penis boyu ve hacmini bu başarı kriterlerine ekliyor. Cinsellliğin sıklığı, bir gecede kaç kez yaşandığı da önemli oluyor. Bu kriterler tabii ki doğal olarak bir erkeğin performansını belirliyor. Yine de pek çok erkek aslında şehir efsaneleri, yanlış bilgiler, kıyaslama ve performans endişesi sebebiyle kendine gerçekçi olmayan performans hedefleri koyuyor. Örneğin sertleşme işleviyle ilgili cinsel tıp hekimleri olarak önemsediğimiz en önemli kriter sertleşmenin yeterli bir kalitede olması ve cinsellik boyunca sürdürülebilmesi. Ancak her erkeğin bir sertleşmeden diğer sertleşmeye geçirdiği süre farklı olabiliyor. Bazı erkekler üstüste bir performans sergileyemediklerinde kendilerini sekste başarısız sayabiliyor. Yine penis hacim ve boyutlarının anatomik açıdan normal olması iyi bir performans için yeterli. Ancak şehir efsaneleri nedeniyle anatomisinden mutsuz çok erkek var. Erken boşalmayı iki dakika ve altındaki boşalmalar olarak tarif etsek de birçok erkek çok daha uzun süreleri bile yeterli bulmayabiliyor. Bunların yanında unutulan bazı performans kriterleri de var. Örneğin partnerle olan ortak mutluluk, partnerin orgazm sıklığı, hisleri ve düşünceleri bu kriterlere eklenmeyebiliyor. Bu önemli çünkü sizin için yeterli olan ve mutluluk yaratan bir cinsel rutin başka bir çift için uygun olmayabiliyor.

Haberin Devamı

2-Erkeğin cinsel sorunu eşini de cinsellikten soğutuyor

Haberin Devamı

Erkeğin cinsel sorunu (erken boşalma, sertleşme sorunu, cinsel isteksizlik gibi) partnerini de cinsellikten soğutuyor. Eşinde erken boşalma ya da sertleşme problemi olan kadınların neredeyse yüzde 50’si bu konuyu eşiyle konuşmuyor, yüzde 40’ı ise eşinin başka bir kadınla bu sorunu yaşamayacağını düşünüyor. Çiftler arasındaki iletişim eksikliği cinsel sorunların büyümesine ve cinsellik kalitesinin zamanla daha da azalmasına neden oluyor. Bu nedenle artık tüm dünyada cinsel sorunlar çiftin sorunu olarak ele alınıyor. Erkek cinsel bir sorun yaşadığında utanç, endişe, performans endişesi, korku gibi sebeplerle eşinden uzaklaşabiliyor. Kadında bu durumda cazibesini yitirmiş hissediyor veya eşinin kendisini aldattığını düşünüyor. Aynı şekilde eşinde erken boşalma olan bir kadın “Ne kadar bencil, hep kendi tatminini düşünüyor” diye yanlış bir kanıya kapılabiliyor. En büyük sorun da partnerlerin bu hislerini birbirlerine açıklamamaları. Oysa yapılan araştırmalar gösteriyor ki çiftlerin iletişimi ne kadar samimi ve açık olursa bu sorunların tedavi edilme oranı o kadar yükseliyor.

Haberin Devamı

3-Sağlıklı yaşayanlar sekste kazanıyor

Sigara, aşırı alkol tüketimi, beslenme yanlışları, aktivitesi düşük bir yaşam, ruh hali, depresyon, yönetilemeyen stres ve uyku sorunları cinsellik için en önemli risk faktörleri. Bel çevresi, vücut kitle endeksi ve vücut yağ yüzdesindeki yükselme, cinsel hormonları düşürerek cinsel isteksizlik, cinsel uyarılma riskini arttırıyor. Bunların yanında kan şekeri seviyelerindeki dengesizlik, insülin direnci, kalp damar sorunları, yüksek tansiyon, metaboliksendrom, yüksek kolesterol da cinsel performansı olumsuz yönde etkiliyor. Cinsel yaşamda mutluluğunuzu devam ettirmek veya arttırmak istiyorsanız önce var olan sağlık sorunlarınıza, kullandığınız ilaçlara, yaşam tarzınıza odaklanın. Bunlardan hangisi veya hangileri cinsel isteğinizi, cinsel gücünüzü düşürüyor düşünün. Sağlık sorunlarınız veya kullandığınız ilaçların yan etkileri bakımından cinsel tıp hekiminize danışın. Size özel önerileri olabilir.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR