Performans endişesini yenebilirsiniz

Cinsellikte performans bir endişe-kaygı-depresyon kaynağına dönüştüğünde cinsel sorunların başlaması kaçınılmaz oluyor.

Performans endişesini daha önce yaşanan başarısız cinsel deneyimler nedeniyle gelecekte de cinsel başarısızlık yaşama korkusu olarak açıklayabiliriz. Bazen erkekler tek bir sefer bile cinsellik sırasında iyi performans gösteremeyince bu endişeye bağlı olarak sonraki ilişkilerinde sertleşme sorunu yaşayabiliyor. Cinsel başarısı konusunda kaygı duyan erkek, sertleşme sağlayıp sağlayamayacağını, sertleşme sağlasa da sürdürüp sürdüremeyeceğini kafaya takıyor. Eşini tatmin edemeyeceğine, ona karşı mahçup olacağına takıntılı şekilde inanıyor. Bu takıntı bir kez yaşandığında bile sonraki ilişkilerde sertleşmeyle ilgili zorluk, boşalma problemleri ve uzun vadede ise cinsel isteksizlik gelişiyor.

Kendi kendine tedavi uygulayan çok kişi var

Cinsel endişe yaşayan pek çok erkek hekim tavsiyesi olmadan performans ilaçlarını kullanmaya başlıyor. Ancak bu ilaçlar yoğun cinsel endişe durumunda işe yaramayabiliyor. Ve erkek “Bu bile işe yaramadı” diyerek bunalım yaşıyor. Bazen biz de incelemeleri yaptıktan sonra bu tip ilaçları özel doz ve kullanım şekilleriyle performans endişesinde çok kısa bir süre tavsiye edebiliyoruz. Hekim önerisi olmadan, size özel doz ve kullanımı öğrenmeden kullanacağınız ilaçların şikayetlerinizi azaltmak yerine kalıcı cinsel sorulara yol açabilir.

Haberin Devamı

Ne zaman doktora başvurulmalı?

Cinsel birliktelikte bir kez başarısız olmanız, sürekli olacağınız anlamına gelmez. 2-3 ay devam eden cinsel sorunlarınızda mutlaka yardım arayışına gitmelisiniz. Yaşadığınız endişenin altında, hormonlarınızda, penis damar ve sinirlerinizde bir sorun olabilir. Altta yatan medikal bir sorun değil performans endişesi bile çıksa, profesyonel tedavilerden yararlanmalısınız.

DİĞER YENİ YAZILAR