Tatilde cinsel iletişiminizi güçlendirin

Bu tatilinizi eşinizle daha sağlıklı bir cinsel ilişki kurmak için değerlendirin. İşte aranızdaki iletişimi güçlendirecek püf noktalar.

Eşinizle cinsel iletişim kurmanız cinsel hayattaki tatmininizi artırıyor. Bu tatili onunla daha sağlıklı bir cinsel iletişim kurmak için bir fırsat olarak değerlendirebilirsiniz.

Geri bildirim çok önemli

Cinsel hayatınızda nelerin yolunda gittiği veya çift olarak nelerin size uygun olmadığını ancak konuşarak anlayabilirsiniz. Cinsel hayatta geri bildirim bu nedenle çok önemli. Düzenli olarak cinsellikte sizi nelerin memnun ettiğini, eşinizin hoşlandığınız davranışlarını, hangi yaklaşımlardan daha çok memnun kaldığınızı eşinize iletebilirsiniz.

Biyolojik farkları bilmek gerek

Cinsellik sırasında erkek vücudunda yoğun şekilde testosteron salgısı oluşurken, kadın vücudunda oksitosin artar. Bu durumda seks sonrasında erkeklerde uyumak gibi bireysel davranışlar oluşurken, kadınlar partnerleriyle sarılmak ihtiyacını duyabilir. Burada söz konusu olan hormonsal bir etkileşimdir.

Haberin Devamı

Falcılık yapmamalısınız

Eşinizin seks sırasında ne düşündüğünü, keyif alıp almadığını tahmin etmeye çalışmanız doğru değil. Cinsellikte falcılık yapmamak önemli.

Vücut diline önem verin

İletişimde konuşmak önemli ancak iletişimin büyük kısmı sözel olarak gelişmiyor. Cinsellikte de durum aynı. Seks sonlandığında eşinize zevk aldığınızı söyleyebilirsiniz ancak vücut diliniz, yüz mimikleriniz sözlerinizi desteklemiyorsa eşinizin hislerinizi anlaması kaçınılmazdır. Seks sırasında tüm düşünce ve duygularınız bir şekilde siz farkında olmasanız da partnerinize yansır. Seks hakkında konuşurken, seksi veya partnerinizi eleştirirken hem kelimeleri dikkatli seçmeli hem de tüm vücudunuzla verdiğiniz mesajı desteklediğinizden emin olmalısnız.

DİĞER YENİ YAZILAR