Seks performansında orta yaş krizi

40 yaşını geçen her erkek hayatının bir döneminde mutlaka prostat sorunuyla karşılaşıyor. Üstelik prostat hastalığı sıklıkla cinsel problemlerle bir arada görülüyor.

Yaşam süresi uzuyor. Hatta yaşlanma sınırı 70-75’li yaşlara çekildi. Ancak biyolojik olarak vücudun yaşlanma belirtileri orta yaşlarda kendini belli etmeye başlıyor. Özellikle 50 yaş sonrası erkekler seks performansında bir orta yaş krizi yaşıyor. İşte erkeklerin orta yaşlarda en sık karşılaştıkları cinsel fonksiyon sorunları ve çözümleri...

Eskisi gibi güçlü sertlik elde edemiyorum

En sert ereksiyonlar genelde ergenlik döneminde yaşanıyor. Yaşla birlikte hormonların ve kan damarlarının yapısal olarak farklılaşması sertleşmede hafif bir kalite düşüşüne yol açıyor. Bu beklenen bir değişim. Sertleşme sorunun haplar, enjeksiyonlar, hormon tedavileri, özel cihazlar (örneğin penis şok dalga tedavisi) gibi- pek çok tedavisi var.
Boşalma sıvısında ciddi bir azalma var
Yaşlanma süreciyle birlikte bir erkeğin meni hacminin azalması normaldir. Ancak eğer boşalma hissi olmasına rağmen dışarı sperm akışı olmuyorsa, o zaman mesaneye doğru geri boşalma durumu akla gelir. Bu durum klinik tetkiklerle kolayla anlaşıp tedavi edilebilir.
Yaşla birlikte penisim küçüldü
Yaşlandıkça penisiniz küçülmez. Buradaki durum karın yağlarınız arttığı için orantısal olarak penisiniz küçük görünmesidir. Yani bu durum sadece optik bir yanılsamadır. Ancak anatomik bir sorun veya eğrilik durumu varsa mutlaka hekiminize danışın.
Çok yavaş ve geç sertleşiyorum
Yaşla birlikte gelişen hormon düşüşüne bağlı olarak 50’li yaşlarından sonra sertleşme yaşamak için penisin direkt uyarılması gerekebilir. Daha hızlı ve kolay sertleşebilmek için hormon takviyesi alabilirsiniz.
Artık daha zor boşalıyorum
Yaşlılık sürecinde cinsel bölge hassasiyeti, sinir iletim hızı yavaşlıyor. Testosteron hormonu düşüyor. Yaşla birlikte orgazma ulaşmak için daha fazla uyarı gerekiyor. Bu normal bir durumdur. Yine hormonsal ilaçlar, penisin lokal sinir iletisini iyileştiren tedaviler ile daha hızlı boşalabilirsiniz.
Penisim eğrilmeye başladı
Özellikle kırk yaş sonrasında sıklaşan Peyronie hastalığı şeker hastalığı gibi faktörlerin varlığında hızla penis eğriliği yaratıyor. Bu durumda özellikle ilk bir yıllık süreçte gecikmeden tedaviye başlanması eğriliğin düzeltilmesi için önem taşıyor. Eğrilik ilerlerse cerrahi yöntemler uygulanabiliyor. Çünkü eğrilik sertleşme sorunu ve ağrı yaratıyor.
Aklıma hiç seks gelmiyor
Bu durum testosteron eksikliği ile ilgili olabilir. Bu durumda hekiminizin önereceği testleri ve total - serbest testosteron, seks hormon bağlayıcı globulin gibi tetkikleri yaptırabilirsiniz. Bir düşüklük durumunda testosteron yerine koyma tedavilerinden yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR