Sadece performans hapı deyip geçmeyin İşin çok inceliği var!

Kendi kendinize seçeceğiniz ilaç rahatsızlık yaratabiliyor. İlacın tipini ve kullanım şeklini iyi belirleyin...

Performans hapları son yılların en rağbet gören tedavileri arasında. Pek çok erkek cinsel performans sorunları için sertleşme ilaçlarını kullanıyor. Ancak bu ilaçları seçerken dikkate almanız gereken özellikler ve bazı yan etkiler var.

Var mı farkları?

Sertleşme ilaçlarının hepsi peniste PD5 (fosfodiesteraz 5) denilen bir enzimi engelleyerek etki ediyor. Bu enzim engellenince penise giden kan damarları açılıyor ve sertleşme oluşuyor. Ancak sertleşmeyi sağlayana kadar geçen zaman, etki süresi ve yan etkileri açısından bazı farklılıkları bulunuyor. Bu hapların kimisi hızlı ama kısa etkili, kimisi yavaş ama uzun etkili. Kimisi ilişki öncesinde öneriliyor, kimisinde gündelik düşük doz kullanım makbul. Yan etkilerde de bazısında sıklıkla bel ağrısı yaşanırken, bir diğerinde hazımsızlık artabiliyor. Bazı kişilerde baş ağrısı, yüz kızarıklığı, burun tıkanıklığı şikayetleri bir ilaçta oluyor ama diğerinde geçiyor. İşte bu nedenle performans ilaçlarını hekime danışmadan kullanmayın diyoruz. Çünkü kendi kendinize seçeceğiniz bir ilaç rahatsızlık yaratabiliyor. Bazen ilacın tipini, dozunu, kullanım şeklini dİeğiştirmek gerekiyor.

Haberin Devamı

Size yasak!
- Kalp için nitrat türü kan damarı genişleten ilaçları alıyorsanız;
- Prostat büyümesinde kullanılan alfabloker ilaçları kullanıyorsanız;
- Yeni geçirilen bir kalp krizi, inme, beyin kanaması;
- Kontrolsüz düşük ya da yüksek tansiyon;
- Kalp ağrısı,
- Karaciğer ve böbrek yetmezliği;
- Orak hücreli anemi gibi sertleşmenin kontrolsüz olarak devam etmesine neden olacak sağlık sorunları,
- Bazı ailesel göz problemleriniz varsa sertleşme haplarından uzak durmalısınız.
Siz dikkatli kullanın!
- Bazı ilaçlar (örneğin bazı bitkisel destekler, bazı antibiyotikler, epilepsi ilaçları, kalp ritim ilaçları) sertleşme haplarıyla etkileşime girebilir.
- Testosteron düşüklüğünüz varsa sertleşme hapları işe yaramayabilir.
- Cinsel isteksizliğiniz varsa sertleşme ilaçları etki etmeyebilir.
- Hiçbir hap ilişkinizin temelinde yatan sorunları çözmez. Bu sorunlar için mutlaka yardım alın.
- Afrodizyak veya uyarıcı etki için üst üste doz almayın. Bu ilaçların afrodizyak etkileri yoktur ve riskleri artırır.
Alternatif tedavilere yönelin
Sertleşme sorununun tedavisinde sadece hapları kullanmıyoruz. Tedavi seçenekleri arasında enjeksiyonlar, hormon tedavileri, sertleşmeyi iyileştiren özel cihazlar (örneğin penis şok dalga tedavisi ve biofeedback sistemleri) ve ameliyat seçenekleri de bulunuyor. Eğer sertleşme haplarından fayda göremiyorsanız, bu hapları kullanmak istemiyorsanız veya bu ilaçları kullanmanız uygun değilse diğer tedavilerin denenmesi gerekebilir. Bazen hapların işe yaraması için diğer tedavilerle kombinlenmesi de gerekebiliyor. Kısacası hap deyip geçmeyin: İşin çok inceliği var!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR