Cinsel sağlıkta bu yıl...

2017 yılında cinsel sağlık ve tedavilerde bizi neler bekliyor? Bu pazar yeni yılda cinsel gücünüzü arttıracak trendleri bir araya getirdik.

Cinsel Anti-aging yaptıranlar artacak: Yaşın ilerlemesi, hastalıklar, sigara, alkol, hareketsizlik, beslenme yanlışları, ödem, yağ fazlalığı ve stres hormonları da cinsel bölge sağlığını olumsuz etkiliyor. Bu durum özellikle 40 yaş üzerinde sertleşme sorunu, erken veya geç boşalma, cinsel isteksizlik, penis eğrilikleri, peniste plakların oluşması, penis ve çevresinde ağrı, cilt yaşlanması gibi sorunlar yaratıyor Cinsel bölge gençleşmesini hedefleyen cinsel anti-aging programları hormon tedavilerinden enjeksiyona, haplardan ozona kadar pek çok tedavi seçeneğinden oluşuyor. Cinsel anti-aging ile penis damarı, sinir yapıları geliştiriliyor, penis şekli, boyutları düzenleniyor, cinsel güç ve libido yükseltiliyor, cinsel bölge dokusunda oksijenlenme, detoks sağlanıyor, penis cildinde gençleşme sağlanıyor.

Penis şok dalga tedavisi kurtarıcı olacak: Sertleşme sorunu tedavisinde kullanılan penis şok dalga tedavisi geçtiğimiz yıllarda cinsel tedaviler listesine birinci sıradan giriş yaptı. Ultrasondan kat be kat yüksek bir enerjinin direkt olarak penise uygulandığı bu tedavide ağrı-sızı olmuyor, günlük yaşama hemen dönülüyor. Böylece penis damar ve sinirlerinde yeniden bir yapılanma gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

Aşk kasları güçlenecek: Penisi destekleyen pelvik kaslar yani bizim tabirimizle aşk kasları cinsel fonksiyon için çok önemli işlevlere sahip. Bu kaslar aşırı az veya çok çalıştığında idrar kaçırma, cinsel ağrı, prostat enfeksiyonları, cinsellikten zevk alamama görülüyor. Erken veya geç boşalma da oluşabiliyor. Penis kasları güçsüz ise penis sertleşse bile tam olarak fit gözükmüyor. Bu kasları en başarılı çalıştıran 15-45 dakikalık birkaç seans şeklinde uygulanan pelvik biofeedback 2017’nin de gözde cinsel tedavilerinden olacak. Bu tedavi kadın hastalarda da uyarılma ve orgazm artırmak için kullanıldığını hatırlatalım.

Yeni tedaviler ile boşalma süresi 2-8 kat artması sağlanıyor

Haberin Devamı

Kilo yönetimi ile performans yükselecek: Tüm dünyada devam eden obezite salgını cinsel performansı da vurdu. Fazla kilo ve yağ dokusunda bağlı testosteron kaybı yaşayan erkekler artıyor. Bizim de tavsiye ettiğimiz aynı zamanda testosteron artırıcı/ orgazmik beslenme önerilerini takip edin. Hareketli bir yaşam sürerek, düzenli spor yaparak hormonları ve damarları daha aktif hale getirin.

Stres planı ile cinsel istek artacak: Erkeklik hormonu testosteron üretimi beyinde duyguları yöneten limbik sistemin etkisinde. Bu nedenle hayat stresi fazla olan erkeklerde testosteron düşüp sertleşme sorunu ve libido kaybına yol açabiliyor. Ayrıca kortisol ve adrenalin gibi stres hormonları vücutta seks gücünü düşürüyor. 2016 depresyon, stres, kaygı hislerinin artıp yatak odasını vurduğu bir yıl oldu. Cinsel hayatı rafa kalkan pek çok çift aseksüel evlilik yaşamaya başladı. Yoğun stres yüzünden seks hayatınızda sorun varsa 2017’de bu sorunu çözmek için adım atın.

Prostat erkenden korunacak: Prostatın erken teşhisinin öneminin anlaşılmasıyla daha çok erkek prostat kontrolü yaptırmaya başladı. Bu trend 2017’de de devam edecek. PSA (prostat spesifik antijen), klinik ve ileri yöntemler yardımıyla prostat büyümesi, prostat kanseri, prostat iltihabı konularında erken tanı ve tedavi yöntemi hızlanacak.

Haberin Devamı

Kadın cinsel sorunları için tedaviler gelişecek: Günümüzde kadın cinsel sorunlarında (cinsel isteksizlik, orgazm sorunu, ağrı, uyarılma problemi gibi) sistemik/lokal tedaviler, cinsel danışmanlık, terapi ve kas eğitimleri gibi tedavi seçenekleri var. Kadın cinsel istek sorunu için geliştirilen pembe hap 2016’da en sonunda satışa çıktı. Her ne kadar cinsel isteksizliğin çok ama çok özel bir alt grubu için geliştirilse de biz yine de kadınlar için medikal çözümlerin gelişmesinden mutlu olduk. Bunun yeni ilaç tedavilerinin 2017 için önünü açmasını bekliyoruz.

Erken boşalmayı çözenler çoğalacak: 2017’de erken boşalma yaşayan erkeklerin ilişki öncesi boşalmayı geciktirecek hap ve lokal tedavileri daha sık kullanacağını düşünüyoruz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR