Kadınlara sertleşme hapı verelim mi?

Kadınlar için üretilecek bir “pembe” cinsellik hapını beklerken son günlerin en güncel konuları arasında kadınlara sertleşme hapı verip vermemek var.

Kadınlara sertleşme hapı verelim mi

Sertleşme ilaçları ne işe yarar?

Sertleşme ilaçları penise giden kan akımını artırarak etki gösteriyor. Bu ilaçlar PD5 isimli bir enzimi engelliyor, bunun sonucunda damarlar genişliyor ve penis kanla doluyor. Sonuçta kaliteli bir sertleşme gerçekleşiyor. Bu ilaçlar erkekte yeterli bir cinsel istek ve hormon seviyesi varsa etki gösteriyor. Etki süresine göre birkaç saat boyunca veya birkaç gün boyunca sertleşme fonksiyonunu desteklenmiş oluyor.

Kadınlarda işe yarar mı?

Kadınlarda sertleşme haplarının etkisi araştırılmaya devam ediyor. Bu hapların uyarılmayı kolaylaştırıp, orgazmı hızlandıracağını düşünen uzmanlar var. Buradaki mantık peniste bulunan PD5 enziminin vajen ön duvarında da bulunması. Bu nedenle sertleşme ilaçlarının bu enzimi etkileyerek vajinaya giden kan akışında büyük bir artış yapacağı ve bunun orgazmik hisleri etkileyeceği iddia ediliyor. Ancak bugüne kadar yapılan çalışmalarda sertleşme haplarının kadınlarda özel bir uyarıcı etkisi olmadığını gösterildi.

KADINLARDA CİNSEL SORUNLAR KOMPLİKEDİR

Haberin Devamı

Kadınlarda cinsel fonksiyonlar duygusal ve psikolojik faktörlerden yoğun olarak etkilendiği, hormonsal-damarsal-sinir sistemi kaynaklı sorunlar dışında şehir efsaneleri, vücut imajı, ilişki kalitesi, yetiştirilme tarzına oldukça bağlı olduğu için her kadında işe yarayan bir seks hapının geliştirilmesi oldukça zorlu bir süreç. Üstelik uyarılma şekli, önsevişme kalitesi, cinsellikte kullanılan tekniklere de cinsel hazzı yoğun olarak etkiliyor. Ayrıca kadınlarda çoğu zaman birden fazla cinsel sorun aynı anda görülüyor. Cinsel isteksizlik, uyarılma problemi, orgazm sorunu, cinsel ağrı gibi şikayetler aynı anda görüldüğünden kadınlarda daha komplike bir klinik tablo oluşuyor. İşin içine hem fiziksel hem de psiko-sosyal nedenler girdiği için tedavi de daha detaylı bir yaklaşım gerektiriyor. Tüm bu nedenleri tek bir hapla çözmek zor iş.

ÜMİDİNİZİ HİÇ BİR ZAMAN YİTİRMEYİN

Sertleşme hapının kadınlar için kullanımına henüz izin verilmese de üzülmeyin. Cinsel sorunların tedavisinde kadınlarda sistemik/lokal tedaviler, cinsel kasların eğitimi, cinsel terapi egzersizleriyle büyük başarı sağlanıyor. Cinsel bölgeye kan akışını artıracak daha doğal, antioksidan içerikli destekler de var. Cinsellikte zevk veren ve uyarılmayı-orgazmı kolaylaştıracak doğru davranışların öğrenilmesi, kadın anatomisi, orgazmı, önsevişme teknikleri hakkında doğru bilgilerin edinilmesi çok önemli. Bu nedenle cinsel isteksizlik, cinsel ağrı, vajinismus, uyarılma sorunu, orgazm olamama, haz alamama gibi şikayetlerde mutlaka yardım arayışına gidin. Sertleşme haplarını ise kendi kendinize kesinlikle kullanmayın. Sonuçta bu ilaçları erkeklerde bile sertleşme sorununun ana nedenini belirledikten sonra ve ilaç tipini (kısa/uzun etkili), dozunu (yüksek/düşük), kullanım şeklini (ilişki öncesi/günlük) gözeterek çok dikkatle seçiyoruz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR