Orgazmik diyetle libidonuzu yükseltin

Kadınlarda cinsel isteksizlik dünyada en sık görülen cinsel sorun. Libido kaybının altında pek çok sorun yatıyor. Beslenme şekli de cinsel istek kapasitesi üzerinde etkili. Araştırmalar 2 yıl boyunca Akdeniz diyeti uygulayan kadınlarda cinsel işlevlerin iyileştiğini gösteriyor. İşte size libido ve cinsel tatmini arttıracak orgazmik bir diyet planı...

Amaç cinsel gücü ateşlemek
Orgazmİk diyet cinsel gücü ateşleyecek öneri leri içeriyor. Cinsel isteği etkileyen seks hormonlarında artış, beyinde libido ve cinsel arzuyu yöneten dopamin-serotonin gibi kimyasalların dengelenmesi, cinsel bölgeye giden kan akışının artması ve cinsel kasların güçlenmesi ana hedefleri oluşturuyor.
Kısa öneriler
¦ Daha yüksek seks hormonları için: Kadınlık ve erkeklik hormonları kadında cinsel isteği ortaklaşa yönetir. Yağsız etler, deniz mahsülleri ile tahıllar seks hormonlarını yükseltir. Brokoli, brüksel lahanası, karnabahar gibi kış sebzelerinde bulunan indol-3 maddesi de hormonları düzenliyor. Kızartmalık yağlardan ise uzun durun. Bunun yerine sağlıklı bitkisel yağlara ve balık gibi daha sağlıklı proteinlere yönelin. Hamilelik ve emzirme dönemleri dışında evening primrose oil gibi desteklerle kadınlık hormonlarınızı destekleyebilirsiniz. Hekiminize danışarak kullanın.
¦ Daha dengeli serotonin ve dopamin salgısı için: Haftada 2-3 kez (buğulama veya ızgara hazırlanmış) deniz balığı veya Omega-3 zengini soğuk su balıklarını tüketin. EPA-DHA desteklerini hekiminize danışın. Ceviz ve ketentohumu Omega-3’ten zengin. Sağlıklı beyin kimyasalları için kaliteli bir uyku çok mühim. Uykuya destek olan triptofan maddesi mutluluk hormonlarının yapımında kullanılıyor. Bu madde süt, tahıllar, peynir, muz ve hindi etinde bolca bulunuyor. Akşam yemeğinden birkaç saat sonra bu yiyecekleri içeren ufak bir ara öğün atıştırmanız uykunuza fayda sağlayacaktır. En az 4-5 ay devam edeceğiniz düzenli bir egzersiz programı da beyin kimyasallarını dengeliyor. Yine hekiminize danışarak yoğun stres altında siberya ginsengi veya kış depresyonunda st john wort gibi destekleri deneyebilirsiniz.
¦ Daha güçlü cinsel kaslar için: Kegel gibi pelvik kas çalışmaları yapın. Daha da iyisi biofeedback sistemleriyle cinsel kaslarınızı eğitin. Kas yorgunluğu yaratacak aşırı kafein-alkolden ve sigaradan kaçının. Kafeini kilo başına 3-4 mg, toplamda 200-225 mg’a sınırlayın. Bir fincan filtre kahvede 150-200 mg, türk kahvesinde 50 mg, espressoda 100 mg, bir bardak çayda 50 mg ve kolalı içeceklerde 35-50 mg kafein bulunuyor. B vitamini eksikliğiniz olup olmadığını kontrol ettirin. Kas sağlığına iyi gelen magnezyumu yulaf kepeği, badem, ketentohumunda bulabilirsiniz. Koyu yeşil yapraklı sebzeler (roka, ıspanak gibi), havuç, domates, soğan sağlıklı seçimlerdir. Vücutta ödem olması cinsel fonksiyonları ve cinsel kasları olumsuz etkiler. Günde bir tatlı kaşığı tuzu geçmeyin. Ancak bu miktar gizli tuz kaynaklarını da içeriyor. Hazır soslar, konserve gıdalar, tuzlu kraker ve atıştırmalıklar, işlenmiş etler, fast-food ürünleri kısıtlayın.
¦ Daha canlı cinsel damarlar için: Kan şekeri-kolesterol ve tansiyonunuzu kontrol altında tutun. Kan şekerini yavaş yükselten tam tahıllı ürünlerden yulafın cinsel gücü arttırdığı biliniyor. Hekiminize danışarak kan şekeri dengesine yardımcı olan Alfa-lipoik asit ve Koenzim Q10 gibi damar destekleri ile L-arginin gibi cinsel bölgeye giden kan akışını arttıran aminoasitlerden yardım alın. Meyveleri organik ve mevsiminde seçin. Elma, armut, nar, böğürtlen, portakal sağlıklı seçimlerdir. Günde 1-3 fincan yeşil çay (içine çubuk tarçın-vanilya veya zencefil ile hazırlayabilirsiniz) tüketin.
Neyi ne zaman yiyeceksiniz?
Cinsel performansınızı arttırmak istiyorsanız, neyi ne zaman yediğinize dikkat etmelisiniz. Örneğin yoğun bir iş gününde, hiç ara öğün yapmadan uzun süre aç kalıp, üstüne trafikte saatler geçirdikten sonra eve varıyorsanız akşam yemeğine saldırmanız normaldir. Ancak böyle bir öğün sizi ağırlaştıracak ve uykunuzu getirecektir. Bu kadar yorgun, ağır ve halsiz hissediyorken seks performansınızın üst seviyede olmasını beklemeyin. Bunun yerine kuvvetli bir kahvaltı yapın. Karbonhidratlı gıdaları öğle saatlerinde tüketin. Akşamüzeri 3 ve 5’te küçük ara gıdalar tüketin. Akşamı hafif ve protein ağırlıklı geçirin. Aşırı alkolden kaçının. Göreceksiniz sizi ve eşinizi şaşırtacak bir performans sergileyeceksiniz.
Doğal afrodizyaklar
¦ Roka, maydanoz, kekik ¦ Çilek ve muz ¦ Sarımsak ve soğan ¦ Deniz mahsülleri, balık ve istiridye ¦ Fındık, ceviz, badem, antep fıstığı, kuru incir ¦ Kereviz ¦ Yeşil çay ¦ Tarçın, vanilya ¦ Saf kakao veya yoğun kakaolu bitter çikolata

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR