Gazete Vatan Logo

Porsche Cayenne 285 tonu çekti!

Porsche Cayenne, Guniess Rekorlar kitabına girmeyi hak etti. 285 tonluk Airbus A380'i çeken Porsche Cayenne, 2013'ten beri aynı kişide duran rekoru ele geçirdi.

Porsche Cayenne 285 tonu çekti!

Bir VW Touareg V10 TDI’ın, bir Boeing 747'yi çektiği zamanı hatırlıyor musunuz? Neredeyse on yıl önceydi. Toureg, üzerinden on sene geçse de hala etkileyici gelen bir performansla 155 tonluk uçağı çekmeyi başarmıştı. 2013'te, bir Nissan Patrol tarafından 170 tonluk bir kargo uçağının başarılı bir şekilde çekilmesinden sonra rekor el değiştirmişti. Şimdi VW Grubu, tamamen standart bir Porsche Cayenne S Diesel ile unvanı tekrar ele geçirdi. İşlemi gerçekleştirmek için aracın standart çekme barına özel bir çekme donanımı takıldı.

385 bg ve muazzam 850 Nm’lik çıkışı ile çift turbolu 4.1 litrelik V8 motorlu dizel SUV, 285 tonluk uçağı çekmeyi başararak en ağır uçağı çeken üretim aracı olarak rekorlar kitabına girmeyi başardı. Rekor denemesi Paris Charles de Gaulle Havalimanı'nda gerçekleştirildi.

Porsche’nin SUV'sinin direksiyonunun arkasında şirketin GB teknisyeni Richard Payne vardı:

İlginç bir şekilde, rekor kıran girişim benzinle çalışan bir Cayenne Turbo S kullanılarak başarılı bir şekilde tekrarlandı. Nürburgring'in en hızlı SUV'si ile ilgili kısa bir hatırlatma yapacak olursak; otomobilin kaputunun altında 570 bg ve 800 Nm’lik çift turbolu 4.8 litrelik V8 motor yer alıyor. Yani Porsche’nin SUV’si aynı uçak çekme görevini 50 Nm daha az çıkışa sahip bir motorla da gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı