Gazete Vatan Logo

Pole dansı saatte 400-600 kalori yaktırıyor

Türkiye’de moda haline gelen direk dansı her yaştan kadın ve erkeğin tercihi. Çiftlerin ilişkisine renk katarken kilo da verdiren dans saatte 600 kalori yaktırıyor.

Pole dansı saatte 400-600 kalori yaktırıyor

Pole dansı için ders alanların sayısı giderek artıyor. Çünkü, dansın özelliği çok etkili egzersizle, güzel bir dansın birleşimi olması. Türkiye’de öğrencilere ders veren Alla Kuvatova özellikle son üç yıldır pole dansa ilginin arttığını belirterek şunları söylüyor. “Pole dansın bir striptiz veya gece kulübü işi olduğu hakkındaki eski klişeler ortadan kalkıyor. Çevremizde çok sayıda yeni açılan okullar var. Sadece son bir yılda, Pole2Fit® İzmir şubemiz de dâhil olmak üzere, bildiğim kadarı ile en az beş yeni okul açıldı. Daha önce ailelerinden pole dans yaptıklarını saklayan çok sayıda kadın şimdi sosyal medyada fotoğraflarını serbestçe paylaşıyor ve rahatça pole dans etkinliklerine katılıyor. Kendim bir pole sporu hakemi olarak, uluslararası yarışmalardaki çocuk yarışmacıların yaş sınırının gittikçe daha da aşağı indiğini ve en sonunda spor jimnastikteki 6-9 yaş düzeyine indiğini gözlemliyorum. Artık ebeveynlerden pole spor için çocuk sınıfları olup olmadığı ile ilgili sorular almaktayız. Yakın gelecekte çocuk sınıfları açmayı planlıyoruz.

Haberin Devamı

Kadın ilgisi çok fazla

Tabii ki en çok her yaştan kadınlar geliyor. Daha fit, daha güçlü, daha esnek olma amacını izlemek kadın cinselliğini ve kendine güveni arttırıyor. Son zamanlarda, fitness yapan çok sayıda erkek pole sporunu alternatif bir fitness çalışma tipi olarak görüyor. Pole dans sınıfına başlamak için güçlü ve ince olmak zorunda olmak düşüncesi tamamen söylenti. Misyonumuz sizi daha güçlü, daha ince ve daha eşgüdümlü yapmak. Her cinsiyet, beden tipinden ve spor veya dans deneyimi olmayan kişileri kabul ediyoruz. Ancak bazı tıbbi sınırlılıklarımız veya kesin yasaklarımız var ve bunları her yeni gelen kişiye PARQ (fiziksel aktiviteye hazırlılık anketi) testi uygulayarak kolayca belirleyebiliyoruz. Pole sporu dışarıdan bakanlara çok riskli ve zor görünse de öğrencilerimizi hiçbir zaman riske sokmuyoruz.”

İçinizdeki güzel dansçıyı keşfedin
Alle Kuvatova, dansın kilo verdirmesine ilişkin olarak, “Güzel pole dansçılarının fotoğraflarına bakınca kendinize “Bu benim için mümkün değil. Çok yaşlıyım, kiloluyum” diyebilirsiniz. Ancak pole dans/pole fitness derslerinin güzelliği sizin kilo vermenizin, daha fit ve daha esnek olmanızın sorumluluğunun bizde olması. İçinizdeki güzel dansçıyı keşfetmek için size iyi bir motivasyon bulma sorumluluğu bizde. Her tipteki kadın bedeni pole dans veya genel olarak dans için uygun. İyi veya kötü beden tipi yok. Her tipin bir avantajı vardır. Bütün mesele bedeniniz ile ne kadar ilgilenmek istediğiniz” diyor.
Pole dansı zayıflatıyor mu?
“Dünyadaki tüm kadınlar daha ince olmaya takıntılı. Bedeninden tamamen mutlu olan bir kadın görmekte zorlanıyorum. On kilogramlık fazladan ağırlığın bir kadını yaşamdan keyif almaktan ve çekici olmaktan alıkoyacağını söyleyemem. Ancak, eğer bir kadın fazla ağırlıkları ile güzelse, fazla ağırlıkları olmadan kesin olarak daha da güzel olacaktır. Fitness’ta olduğu gibi pole dans da zayıflama sözcüğünü kullanmaz. Pole dans/pole fitness sınıflarının amacı, beden tipi ve estetik beklentilere göre her birey için en uygun ağırlığı bulmaya yardım etmektir. Eğer kalorilerden bahsedecek olursak, pole dans çalışması çok enerji harcayan bir egzersizdir. Çalışmanıza göre, bir saat içinde 400-600 kalori tüketebilirsiniz.“
Vücut hızla şekil alıyor
Pole dansı, hocalarına göre; eğer düzenli olarak haftada bir ders takip edilir ve çalışılırsa, dört-beş ayda kollarınızın pazulu olması mümkün. Pole dansında direkten düşmek ve kendini incitmek oldukça kolay. Bu yüzden başlangıçta mutlaka ders alınması gerektiği söyleniyor. Ama daha önemlisi ısınmadan asla direğe çıkmamak gerek.
Pole dansı gösteri sırasında genelde topuklu ayakkabıyla yapılsa da, dersler tamamen çıplak ayakla yapılıyor. Bu dansla hızla kilo vermek mümkün.
Pole dansı yapmak isteyen erkek sayısı giderek artıyor (Tuba Parlak/Pole eğitmeni)
Dansa her geçen gün ilgi artıyor. Direk dansı eğitiminin verildiği stüdyolar ve salonların sayısı da, yapanların sayısı da artıyor. Çok çeşitli mesleklerden, çok çeşitli gelir gruplarından insanlar gelip denemek istiyor. Ancak bu işte devamlı olabilmek için tabii ki öz disiplin sahibi bir insan olmanız gerekli çünkü düzenli antrenman yapmanız ve sebat etmeniz gerekiyor. Ortopedik ya da nörolojik açıdan ciddi bir tıbbi sıkıntısı olmayan her insan direk dansı yapabilir. Direk dansı yapmak için uygun bir vücut tipi yok. Kadınlar neden çok seviyor? Bunun pek çok sebebi var öncelikle farklı bir dans, ikincisi son derece estetik. Sürekli farklı hareketler denendiği için asla sıkıcı ve stabil değil. Aksine son derece eğlenceli. Üstüne üstlük sizi hem kuvvetlendiren hem esnekleştiren bir spor. Tabii bir diğer önemli faktör de Instagram. Hem spor yapıp hem eğlenip hem sosyal medyanız için son derece ilgi çekici içerik üretme şansına sahip oluyorsunuz. Kadınlar daha ne istesin? Yapmak isteyen ve yapan erkekler var. Türkiye’de de var, dünya çapında da isim olmuş pek çok erkek atlet mevcut.

Haberin Devamı