Gazete Vatan Logo

Platonik aşıklar içe dönük olur

Meryem Uzerli'nin Tarkan'a hayranlığını açıklaması platonik aşkları gündeme getirdi. Biz de aşkı takıntı haline getiren ve çoğu kadında olan bağımlı kişilikleri uzmanlarla konuştuk.

Platonik aşıklar içe dönük olur

Doç. Dr. Armağan Samancı - Psikiyatrist ve Psikoterapist

“HERKES TAKINTILI AŞIK OLABİLİR DİKKAT EDİN”

Psikiyatrist ve Psikoterapist Doç. Dr. Armağan Samancı platonik aşkı yaşayan bireyleri değerlendirirken; çoğunlukla içe dönük ve yalnızlık duygusu çeken kişilerde görüldüğünü belirtiyor. Samancı “Her insanda sevme ve sevilme ihtiyacı vardır. Kendini yalnız hisseden bireylerde özellikle kadınlarda bu durum yoğunlaştıkça bu tarz duygulara eğilim oluyor” şeklinde konuştu. Platonik aşk denince akla sadece bekar ve ergenlerin gelmemesi gerektiğini savunan Samancı ünlülerin başka birine hayranlık duymasıyla ilgi ise, “Platonik aşk her insanın yaşayacağı bir durum. Ünlü biri platonik aşk yaşamaz diye bir kural olamaz“ diyor. Bu duygunun ne kadar sürdüğü konusuna da açıklık getiren Armağan Samancı, kişiler arasındaki mesafelerin bu konuda belirleyici olduğunu söyleyerek “Platonik aşk yakın mesafede olanlar arasında uzun yıllar devam eder. Kişiler arasına mesafe girince ise zamanla geçer” dedi. Platonik aşkla duygularının kontrolünü kaybeden kişilerde bu durumun takıntıya dönüşmesinden bahseden Samancı “Platonik aşk takıntı derecesine geldiğinde ömür boyu sürer” diyor.

Haberin Devamı

Tatilini bile ona göre ayarlıyor

Seren Serengil, sık sık sosyal medya hesaplarından fotoğrafını paylaştığı ve hayranı olduğu oyuncu Engin Akyürek'i adım adım takip ediyor. Serengil, Akyürek'le tanışmak ümidiyle, onun gittiği yerlerden ziyade tatil mekanını bile oyuncuya göre belirlediği iddia ediliyor.

Tarık Akan lise aşkıydı

Sinema sanatçısı Oya Aydoğan, Tarık Akan'a lise yıllarında aşık olduğunu itiraf etti. Aydoğan, "Kolej yıllarında bütün defterlerimin kapağında Tarık Akan'ın fotoğrafları vardı. Filmlerde hep Ferit ismini kullandığından ben de defterime "Ferit'le evleneceğim" yazardım. Yıllar sonra Akan'la film çektim ama utancımdan aşkımı ona itiraf edemedim” demişti.

Bağımlı bir aşık mısınız?

- Sürekli zihniniz aynı kişiyle meşgul oluyorsa, en ufak bir kaygınızda karşınızdakini arıyor ve söyledikleri sizi rahatlatıyor, ancak endişelerinizi azaltmıyorsa,

Haberin Devamı

- Aranızdaki mesafeye katlanamıyorsanız, ilişkinizle ilgili sürekli endişeleriniz varsa,

- Kalabalık bir ortamda aklınız hep o kişiyle meşgulse ve ortamda olduğunuzu hissedemiyorsanız,

- İlişkinizde güvenle ilgili sıkıntılarınız yoğunsa takıntılı ve bağımlı bir aşıksınız...

Zehra Erol - Psikolog

MUTLULUK YERİNE KAYGI VAR

Uzman Psikolog Zehra Erol, takıntılı aşk yaşayanların aşık olduğu kişiyle ilgili düşüncelerle meşgul olduğunu ancak bu aşkta kişinin mutluluk yerine kaygı yaşadığını söylüyor. Erol, “Özellikle bağımlı kişilik özelliği, borderline ve obsesif kişilik bozukluğunda takıntılı aşklara sık rastlıyoruz. Bağımlı kişilik bozukluğu olan kişiler onaysız yaşayamazlar. Özellikle bu onay aşık olunandan gelecekse... Yalnız kalmaktan da çok korkarlar. Bu nedenle de aşık oldukları kişilerle aralarında mesafe olduğunda mesafeyi ortadan kaldırmaya çalışırlar. Bunun için onu ararlar. Birlikte zaman geçirmek için planlar yaparlar. Karşısındaki kişiyi bu şekilde boğarlar. Farkına bile varamazlar.”

Haberin Devamı

Tarkan değil Beyaz’a aşıkmış

Meryem Uzerli Tarkan'a olan hayranlığını dile getirdi ve en büyük hayalinin Tarkan'la tanışıp, klibinde oynamak olduğunu açıkladı. Uzerli yaptığı açıklamayla Tarkan'ın dikkatini çekti ve Tarkan'dan olumlu yanıt aldı. Uzerli verdiği bir röportajda platonik bir aşk yaşadığını çok daha önce "Türkiye’de birinden çok etkilendim, onun haberi bile yoktur, zaten hislerim platonikti” sözleriyle itiraf etti. Uzerli'nin bahsettiği kişinin ise Beyazıt Öztürk olduğu iddia edildi.