Gazete Vatan Logo

PKK’dan okul ve camileri işgal planı!

Muş’ta yakalanan bir PKK’lının üzerinde hafıza kartı ele geçirildi. Karttan silinmesine rağmen ekiplerin geri getirdiği bir dosyada ise, PKK’nın çözüm sürecinde yaptığı sinsi planlar ortaya çıktı

PKK’dan okul ve camileri işgal planı!

Muş emniyetinin yaptığı bir operasyonla, sahte kimlikle yakalanan M.Ç.’nin üzerinde ele geçirilen bir hafıza kartında yapılan teknik incelemede, daha önce silinen bir dosyasının geri getirilmesi sonucu 34 sayfadan oluşan PKK’nın faaliyetlerine ilişkin örgütsel bir rapor tespit edildi. Örgütün hedeflerinin sıralandığı raporda, özetle şu ifadeler yer alıyor:

‘Özerklik şart’

Demokratik özerklik bizim temel bir amacımızdır ama şimdiki diyalog ve müzakerelerde bu kabul edilmeyebilir. Fakat bundan vazgeçecek değiliz. Kendi öz yönetimini oluşturma bizim temel amacımız. Hiçbir şeyden vazgeçmemişiz. Bazılarını belki müzakerelerde kabul ederler, bazılarını kabul etmeyebilirler. Edilmeyenleri biz siyasal hamleyle elde etmeyi önümüze koyuyoruz. Yani bitmiyor iş. Özerklik istemini öne çıkarma, anadil eğitimini ortaya koyma önemlidir.

‘Sivil cumalar’

Bu yıl anadilde eğitim için okulların açılışına şimdiden hazırlık yapmak lazım. Milli Eğitim müdürlüklerini geçici işgal etmek gerekir. Bunlar şimdiden planlanmalı. ‘Türkçe eğitim istemiyoruz, eğitim Kürtçe olsun artık’ diyelim. Yani kitlenin gücünü temel amaçlar üzerinde yoğunlaştırmak. Sivil cuma namazlarında Kürtçe fetva veriyorlar. Aslında bir toplantı yapıp, ‘Biz amacımıza ulaştık ve bunun için bu eylemi sona erdiriyoruz, camilere gidiyoruz’ demeleri lazımdı. Niye öyle tutuk kalıyorlar anlamadık. Zaten önce Kürtçe olmadığı için tavır aldılar. Şimdi Kürtçe oldu. Bizim daha güçlü bir biçimde namaz kılanları oraya çekmemiz gerekiyor. Camileri boşaltma hedefini önümüze koymamız lazım. Ya da o camileri onlara bırakmamamız lazım.

Haberin Devamı

ALİBOĞAZI’NDA ÇATIŞMA

2 kadın PKK’lı öldürüldü

TUNCELİ merkeze bağlı Aliboğazı bölgesinde, MİT Bölge Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerin koordinesinde gerçekleştirilen operasyon kapsamında çıkan çatışmada, 2 kadın PKK’lı terörist öldürülürken, 1 kadın terörist de ağır yaralı ele geçirildi. Çatışma bölgesinde bulunan 9 sığınak içerisinde 3 kalaşnikof piyade tüfeği ve bu silahlara ait çok sayıda mühimmat, 7 el yapımı patlayıcı düzeneği ile bol miktarda giyim, yaşam malzemeleriyle örgütsel doküman bulundu. Önceki gün de aynı bölgede 3 terörist etkisiz hale getirilmişti.

Haberin Devamı