Sevgi! Sen nelere kadirsin allasen!

Başköşeye sevginin gücünü koyan ‘Bajrangi Bhaijaan’, Pawan ve doğuştan konuşamayan Munni ile duygusal bir yolculuğa çıkarıyor. Pawan, Munni’yi ailesine kavuşturmaya çalışırken iki ülkenin düşmanlıklarıyla da baş etmek zorunda kalıyor

Sevgi Sen nelere kadirsin allasen

Bu köşeyi az çok takip edenler Bollywood sinemasına olan hayranlığımı bilir. İlk kez okuyanların ise “Nee, Bollywood mu? Anca dans eden erkekler!” dediğini duyar gibiyim. Bollywood sinemasının en ünlü aktörlerinden Shahrukh Khan’ın bir sözü var: “Hollywood’da mavi yaratıkların kuyruklarıyla sevişmesi, kırmızı taytlı adamın uçması absürt değil de erkeklerin dans etmesi mi absürt geliyor size?” :) E doğru söze ne denir! Güçlü senaryo yapısı, etkileyici oyunculuk görmek istiyorsanız ve bugüne kadar pek ilgilenmediyseniz bence bir bakmanızda fayda var.
Bu arada dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Bollywood severlerin sayısı her geçen gün ciddi bir oranda artıyor. Aamir Khan’ın Türkiye’ye geldiği kısa gezide her gittiği yerde izdiham yaşanması boşuna değildi. Bu ilgiyi fark eden sektör yönünü Bollywood sinemasına çevirdi bile. Daha önceleri 2.5-3 saatlik süreleri nedeniyle Türk sinema salonlarında kendilerine yer bulamayan bu yapımlar artık az da olsa gösterime girmeye başladı.
Trende biten hayatlar
Bugün vizyona giren ‘Bajrangi Bhaijaan’ (Sevginin Gücü) de bunlardan biri. Başrolde adını efsaneler arasına yazdıran Salman Khan (Pawan Kumar Chaturvedi), (Neden soyadları hep ‘Khan’ derseniz bazı oyuncular akraba. Bir de Khan Hindistan’da yaygın bir soy isim) oynuyor. Doğuştan konuşamayan Pakistanlı küçük kızımız Shahida / Munni’yi Harshaali Malhotra canlandırıyor. Munni ve annesi, Munni’nin konuşabilmesi için tedavi amacıyla Hindistan’a doğru trenle yola çıkıyorlar. Fakat bir ara annesi uyurken trenden inen Munni, trenin hareket sesini de duyamayınca ortada kalıyor öylece. Bu Hindistan tren yollarında ne hayatlar kararıyor artık tahmin bile edemiyorum zaten. 2016 Hollywood yapımı ‘Lion’ da bu tür gerçek bir hikayeyi ele almış, yıllarca ailesini arayan Saroo’nun yaşadıkları bizi gözyaşları içinde bırakmıştı.
Bajrangi Bhaijaan’a dönersek, küçük kızımız allahtan Pawan gibi iyi kalpli biriyle karşılaşıyor ve Pawan bu küçük kızın ailesini bulabilmek için kendini adeta parçalıyor. Fakat işte kızın konuşamaması, Hindistan ve Pakistan arasında yıllardır süren düşmanlık (Aslında aynı köklere sahip olmalarına karşın İngiliz sömürüsü altındayken sürdürülen politikalar neticesinde Hindular ve Müslümanlar olarak ayrılmış iki toplum. İki tarafın gençlerinin evlenmesi bile neredeyse yasak ama bunun için savaşıp kazanan aşıklar var) Pawan’ın işini oldukça zorlaştırıyor. Hem kendi ülkesiyle hem de karşı tarafla mücadele etmek zorunda kalıyor. Bize de oldukça keyifli, duygusal bir hikayeyi 2 saat 43 dakika izlemek kalıyor.
Hint usulü Hamlet
Bollywood sinemasına yeni başlayacaklar Aamir Khan’ın 3 İdiots, Dangal, PK, Yerdeki Yıldızlar, Onu Sarıya Boya; Shahrukh Khan’ın My Name Is Khan, Chennai Express, Ra.One; Ranveer Singh, Deepika Padukone ve Priyanka Chopra’nın da yer aldığı Bajirao Mastani ile Goliyon Ki Rasleela Ram-Le gibi filmleri izleyebilirler. Favorilerimden biri de Shakespeare şahaseri Hamlet’in tarihi Kaşmir olayı ile uyarlaması ve Shahid Kapoor’un oyunculuğuyla bildiğiniz birçok oyuncuyu ezip geçtiği ‘Haider’. İyi seyirler...

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR